Door Elly Meijnders - Gerrit en Ada van Boxtel zijn op 31 maart met pensioen gegaan. Ze hebben afscheid genomen van ’t Heike in Mill. Ik had een gesprek met ze over hun goede tijd in dit gezellige, bruine café. Ze vertellen om de beurt.

“In 1965 begon Huub Janssen met een kruidenierswinkel. Al snel werd de woonkamer een afhaal adres voor een frietje en frikandel. Zeven jaar later kwam er een uitbouw en was Café ’t Heike geboren. In 1981 namen wij ’t Heike over. We hadden een geweldige tijd”.

Vertellen jullie eens iets over die afgelopen tijd? 

“Op zaterdag hadden wij het cafévoetbal. In de derde helft vloeide het bier rijkelijk. Uiteindelijk werd ’t Heike door de vele feestjes te klein en er werd een zaal aangebouwd. Vele verenigingen maakten daar gebruik van. Om de vier weken lieten we een muziekbandje komen en hadden wij een dansavond. Toen ging Dansschool Manders uit Gemert hier danslessen geven. Ook de country dansers zijn 25 jaar bij ons geweest”.

Dan laten jullie toch heel wat achter jullie? 

“Wij kijken graag terug wat wij met de collega kasteleins bereikt hebben. We deden samen de Millse kermis, op dweiltochten en met Carnaval konden wij altijd op elkaar rekenen. Wij hebben vele leuke uitstapjes gehad, het was altijd een verrassing waar we naar toe gingen. Maar ook met onze vaste klanten hebben wij een geweldige tijd gehad”. 

Jullie hebben opvolgers heb ik begrepen?

“We zijn heel blij met Glenn en Peggy Janssen die ons opvolgen. Ze hebben er veel zin in. Onze tijd zit erop en wij wensen dat jonge stel heel veel geluk. We krijgen heel veel vragen wat we nu gaan doen. Nou, René en Marina hebben 3 kinderen die vaak bij oma en opa zijn. En Lydia heeft een zoon en voor hem zijn we ook een thuis. We gaan dus heel veel leuke dingen doen met de kleinkinderen. En voor Gerrit is Juliana ook een fijne hobby, daar is hij al 27 jaar actief als bestuurslid”.

Wat wensen jullie iedereen?

“Na 43 jaar samen in ’t Heike wensen wij jullie het allerbeste en misschien mogen wij elkaar nog eens zien, maar dan aan de goede kant van de bar. Bedankt allemaal voor deze geweldige jaren”, besluiten Ada en Gerrit.