Wie kent haar niet? Karin van den Broek staat al meer dan 25 jaar elke woensdag in de kraam van Verkuijlen groente en fruit op de Millse weekmarkt. Nu met een speciale boodschap: “Steun KWF en help Milou en Henk van den Broek mee de Alpe d’Huez omhoog”.

In de marktkraam staat nu een donatiepot. De opbrengst is voor KWF Kankerbestrijding. “Geld voor onderzoek naar kanker blijft hard nodig. Iedereen kent wel mensen die strijden tegen deze ziekte. Elke euro draagt bij”, zegt Karin van den Broek. 

Onmacht omzetten in kracht

Karin leerde BIG Challenge, farmers against cancer, kennen via haar schoonzoon Tim van Loon uit Sint Hubert. Die deed met zijn familie al meerdere keren mee aan Alpe d’HuZes. “Ons Milou ging vorig jaar mee Monique van Loon aanmoedigen. Ze vond het helemaal geweldig en wilde zelf ook mee gaan doen.” Daarom gaan dit jaar haar ouders Karin en Henk mee naar de Alpe d’HuZes. Karins echtgenoot Henk gaat de berg opwandelen met zijn aan kanker lijdende vriend in gedachten. “Iedereen kent wel mensen met kanker. Geld voor onderzoek blijft hard nodig. Ik wil graag via het inzamelen in de marktkraam mijn steentje bijdragen.” zegt Karin. Een paar weken geleden verkocht ze samen met zus Marja Verheijen zelf gemaakte lichtpuntjes voor Alpe d’HuZes op de Lente inspiratiedagen bij Onder de Kerseboom. “Daar hebben we bijna 500 euro mee opgehaald.”

Farmers against cancer

“Wij passen ook prima bij de boeren van BIG Challenge. Alle groente en fruit die wij in onze marktkraam verkopen, komt van de boeren en tuinders”, lacht Karin. Boeren zorgen tenslotte voor het dagelijks eten en groente en fruit zijn belangrijke onderdelen van een gezonde leefstijl. “Ook mijn oud-bazin, de moeder van Marc en Peggy Verkuijlen heeft kanker. Ik ben blij dat ik nu onmacht om kan zetten in kracht en mijn steentje bij kan dragen”, zegt Karin enthousiast. 

Elke woensdagochtend staat Karin op de markt in Mill. “Ook op andere weekmarkten waar ik sta, doneren mensen. Vaak ken ik ze al jarenlang en ook zij dragen graag een steentje bij. Iedereen heeft wel te maken met kanker. Elke euro telt en gaat 100 procent naar KWF. Iedereen harstikke bedankt voor alle bijdragen!”