Wekelijks plaatsen we in De Neije Krant en op inmill.nl foto’s en artikelen uit het archief van Toon Willems. Dit onder de titel Mill van toen.

Hebt u ook leuke foto’s voor deze rubriek? Denk aan familie- groep- of clubfoto’s uit het verleden, foto’s van gebeurtenissen in Mill of andere foto’s die mooi zijn om te bewaren en publiceren, mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuwsbericht 1960
“Er wordt hard gewerkt aan de laatste resten van de bouw van een nieuw kantoor voor de boerenleenbank, aan de Julianastraat 1 in Mill. Het verrijst vlak bij het huidige kantoor, waar kassier J. Moors domicilie heeft. 
De huidige werkplek in de Stationsstraat werd te klein, was ook het woonhuis van de kassier.
De noodzaak van nieuwbouw inziende werd daarom destijds besloten over te gaan tot de bouw van een en definitief kantoor, waar de Boerenleenbank te Mill als een der oudste uit het Land van Cuijk toch wel recht had.
De Boerenleenbank te Mill werd op 6 maart 1898 opgericht en heeft dus het diamanten bestaansfeest reeds achter de rug.
Een der grote pioniers uit die dagen was Dominicus van Ophoven, de toenmalige voorzitter van de boerenbond.
De eerste kassier was de heer Rekelhof, echter maar tot 27 januari 1901 aanbleef.
Aan zijn opvolger, de heer A. Moors, kon hij een bedrag van 12 gulden en 2½ cent overdragen.
Als men dan weet ,dat de Boerenleenbank te Mill thans beschikt over een bedrag aan kasgeld, dat varieert 40 tot 50.000 gulden kan men zelf constateren hoe de groei is geweest in de loop der jaren.”

Bron: Hermsen Fotografie

Meer van dit soort foto’s bekijken?

Bezoek dan de Facebookpagina van Toon Willems onder de naam Mill van toen.