Jan Raaijmakers uit Langenboom vierde op 22 april een heel bijzonder jubileum. Al 25 jaar brengt hij een groot deel van zijn tijd door met nierdialyse in Venlo.

Dat is een flinke tijd en hoewel hiervoor geen speldjes of jubileumuitkeringen bestaan, verdiende Jan zeker een feestje. Daarom werd hij afgelopen maandag in Venlo verrast met versieringen, gebak en een bezoek van zijn vrouw en kinderen. 

Op 22 april 1999 begon Jan met nierdialyse. De eerste 10 jaar lag hij vaak in het ziekenhuis. Het was een periode vol uitdagingen die niet altijd gemakkelijk was. Daarna nam Jan het heft in handen. Maar liefst 11 jaar lang reed hij zelfstandig naar het dialysecentrum. Hoewel hij verschillende complicaties meemaakte die hem zelfs bijna het leven kostten, is Jan er nog steeds. Zijn 25-jarig jubileum is een moment om dankbaar voor te zijn.

25 jaar dialyse is uitzonderlijk en niet iets wat je elke dag hoort. Dat weten ze in het dialysecentrum in Venlo ook en daarom mocht Jan in 2021 als langstdialyserende patiënt de eerste steen van het nieuw te bouwen dialysecentrum leggen. Tegenwoordig spoelt Jan drie keer per week, een stap terug van de vier keer die hij voorheen had. Het valt niet mee en vraagt veel van zijn lichaam. Zelf naar Venlo rijden zit er niet meer in, maar Jan verdient een diepe buiging. Met zijn 25-jarig jubileum vieren we een indrukwekkende mijlpaal.