www.postnl.nl/locatiewijzer

Onlangs werd de brievenbus op o.a. het marktplein in Mill door PostNL weggehaald. Hierover is veel onbegrip bij inwoners, zo bleek uit reacties op Facebook, groepsapps en uit reacties die we op de redactie van De Neije Krant kregen.

We zochten contact met PostNL voor een reactie op de ontstane commotie. Hier het antwoord wat we ontvingen:

Steeds vaker plaatsen wij PostNL brief- en pakketautomaten, zodat mensen op het door hen gewenste moment en locatie een pakket kunnen ontvangen of versturen. De pakketautomaten zijn ook voorzien van een brievenbus. Als we op een locatie zo’n brief- en pakketautomaat plaatsen dan is de brievenbus niet meer nodig. Zo is de brievenbus op de Spoorstraat vervangen door een brief- en pakketautomaat in dezelfde straat, en heeft de brief- en pakketautomaat op de Schoolstraat de brievenbus op de Markt vervangen.

Als we het netwerk van brievenbussen aanpassen, dan houden we ons aan de afspraken uit de postwet. Dat betekent dat er in woonkernen met meer dan 5000 inwoners, altijd een brievenbus binnen een straal van 1 kilometer staat. In woonkernen met minder dan 5000 inwoners staat er altijd een brievenbus binnen een straal van 2.5 kilometer. En zo blijven we altijd dichtbij.

Alle locaties met bijvoorbeeld brief- en pakketautomaten, brievenbussen, PostNL-punten etc zijn in kaart gebracht op de PostNL locatiewijzer op de website: https://www.postnl.nl/locatiewijzer.