Ze dacht haar Land van Cuijk als haar broekzak te kennen, maar elke keer weer ontdekt ze nieuwe bijzondere plekken. Ellen Ohoioeloen uit Boxmeer maakt sinds kort Instagram-reportages over het Land van Cuijk.

Op verzoek van Visit Land van Cuijk trekt ze er in de komende tijd met regionaal bekende inwoners op uit om haar volgers te laten zien wat deze regio zo aantrekkelijk maakt. 

De reportages van Ellen Ohoioeloen zijn op Instagram en Facebook te volgen onder de naam ellenohoioeloen. De Boxmeerse wordt bij haar eerste (grote) stappen op het gebied van sociale media bijgestaan door de Influencerzoekmachine.nl, een platform dat bedrijven en influencers aan elkaar koppelt, opgezet door Richard de Meijer en Youtuber Govert Sweep.

“De Influencerzoekmachine heeft mij met een training op weg geholpen de juiste content op de correcte manier in beeld te brengen”, zegt Ellen over de samenwerking met hen. Vorige week dinsdag hebben zij in de omgeving van Mill en Sint Anthonis hun eerste reportages opgenomen, onder meer met ondernemer Bart Cox en met zangeres Mindy Martosoedjono. Daarnaast is Ellen op pad geweest met boswachter Martijn.

De posts worden eind april en in mei online gepubliceerd. Ellen plaatst daarnaast ook berichten over wat zij tijdens haar andere ontdekkingstochten door het Land van Cuijk tegenkomt.

Het initiatief om Ellen Ohoioeloen op te leiden tot influencer van het Land van Cuijk is afkomstig van Visit Land van Cuijk. De toeristische promotieorganisatie maakt al langer gebruik van de inzet van influencers om zo ook via de sociale media meer aandacht te krijgen voor de bezienswaardigheden van het Land van Cuijk. Deze zomer komen liefst vijf bekende Nederlandse influencers naar het Land van Cuijk om hun ervaringen met hun achterban te delen. “Steeds meer mensen gaan digitaal op zoek naar aantrekkelijke reisbestemmingen”, zegt Erik Jansen, toeristisch manager van Visit Land van Cuijk. “De inzet van influencers is, zeker bij jongvolwassenen, bewezen effectiever dan online advertenties. Dat komt vooral door de persoonlijke aanbevelingen van influencers. Daar wordt doorgaans meer waarde aan gehecht dan aan advertenties.”

Visit Land van Cuijk werkt ook bij de werving van de influencers samen met Influencerzoekmachine.nl. Zij gaan op basis van profielen op zoek naar geschikte influencers. Visit Land van Cuijk helpt vervolgens bij de invulling van het programma van de influencers.