Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Ik ben net gestart met het wandelen van de Kunstroute als ik bij het kunstwerk “Samen an toffel” in de Havikstraat Marina van Beek tegenkom.

“Ik vind het toch altijd zo leuk hè, die Kunstroute”, lacht ze.

Marina (79) woont nu zo’n 15 jaar in Mill. 

Ze is opgegroeid in Nijmegen en samen met haar man Hans, die uit Arnhem kwam, ging ze wonen in Millingen a/d Rijn. Ze heeft jarenlang gewerkt bij een kantoor van de Nederlandse Spoorwegen op Plein 1944 in Nijmegen. 

Helaas is Hans nu al 37 jaar geleden plotseling overleden.

Marina heeft daarna nog in Cuijk gewoond maar omdat haar dochters beiden in Mill gingen wonen is zij hen 15 jaar geleden gevolgd. Ze woont op het Koperwiekplein en heeft het daar heel goed naar de zin. En ze zit mooi dicht bij haar dochters en haar 5 kleinzoons.

“Maar zij hebben natuurlijk wel hun eigen leven, dus ik heb hier zelf ook allerlei activiteiten”.

Marina gaat wekelijks countrydansen in Mill en Langenboom, en soms gaat ze ook werelddansen.

Bij de rolstoelwandeling van de Zonnebloem is Marina als vrijwilliger van de partij en ze is ook regelmatig als vrijwilliger bij Myllesweerd te vinden.

“Ik doe echt allemaal dingen die ik graag doe”, zegt Marina en dan loopt ze weer verder met haar hondjes Takkie en Goos.

Rens Hubers