Bij de ingang van de ontmoetingstuin (bij gemeenschapshuis De Jachthoorn) is een deelkast geplaatst en officieel in gebruik genomen.

Wat is een deelkast?

Het doel van een deelkast is verspilling van voedsel tegen te gaan. Neem wat je nodig hebt en geef wat je kunt missen.

In de deelkast vind je allerlei dagelijkse boodschappen, welke zijn gedoneerd door de inwoners en voor de inwoners van Sint Hubert.

Hiermee stimuleren wij een stukje bewustwording en duurzaamheid in ons dorp.

Hoe werkt het?

Heel simpel. Mensen die spullen kunnen en willen missen (bijvoorbeeld te veel gekocht voor een verjaardag, bijna op vakantie en nog voedsel over), kunnen dit in de kast leggen. Het gaat dan om alles wat valt onder de noemer “supermarktproducten”, van soep in blik tot tandpasta, van macaronikruiden tot crackers. 

Mensen die iets nodig hebben of kunnen gebruiken, mogen het eruit halen. Wij stellen geen vragen bij de kast. Je hoeft niet te betalen, je hoeft geen inkomensgegevens te laten zien en je hoeft geen lid te zijn. Je hoeft alleen maar de kast te openen en er iets uit te pakken wat je goed kunt gebruiken. Daarbij kun je ook iets terugplaatsen dat je kunt missen. Zo gaat er minder verloren en helpen we de mensen die het (even) wat minder hebben.

Enkele spelregels

Er zijn wel een paar spelregels.

De belangrijkste spelregels zijn:

  • Geen aangebroken verpakkingen.
  • De artikelen moeten ongebruikt en nog te gebruiken zijn.
  • De producten in het kastje worden uiteraard niet koel bewaard.
  • Rookwaren, alcohol (houdende producten) en medicijnen zijn niet toegestaan.

Beheer door vrijwilligers

Biana Verstegen en Mientje Nabuurs hebben zich als vrijwilliger aangemeld om de deelkast te beheren. Fijn dat jullie dat willen doen.

Mooie samenwerking Hobby Centrum Mill

In goed overleg heeft Hobby Centrum Mill een prachtige deelkast voor ons gemaakt. We bedanken het bestuur en vrijwilligers van het hobbycentrum voor hun bijdrage. Fijn, dat we op een constructieve en prettige manier hebben kunnen samenwerken.