YouTube-influencer Govert Sweep is geboren en getogen in Boxmeer. Al op jonge leeftijd plaatste hij zijn eerste video. Toen nog een opname van een computerspelletje waarvan hij de beelden graag aan een neefje wilde laten zien.

YouTube bleek daarvoor een mooi distributiekanaal. Maar hij merkte dat niet alleen zijn neefje keek maar ook anderen bleken geïnteresseerd in zijn opnames.

Ondertussen is Govert 26 jaar en heeft hij bijna een half miljoen abonnees en totaal ruim 71 miljoen views op zijn YouTube-kanaal. Ook is hetgeen hij maakt totaal anders dan waar hij mee begon, Govert maakt avontuurlijke video’s waarvoor hij over de hele wereld reist en de meest bijzondere plekken bezoekt. Maar ook in het Land van Cuijk is hij regelmatig te vinden om te laten zien wat hier zoal te beleven is. 

Govert mocht uiteraard niet ontbreken in de podcast Groeten uit het Land van Cuijk, een initiatief van Visit Land van Cuijk. Onlangs schoof hij aan bij Corné Kremers om terug te kijken op het begin, wat hij zoal deed en doet, het verdienmodel van YouTuber zijn en wat er zoal komt kijken bij zijn avontuurlijke producties. Duidelijk is dat Govert een breed georiënteerde en geïnteresseerde jonge man is die met beide benen op de grond staat en als ondernemer hard werkt om te kunnen doen wat hij doet. Techniek van deze opname was in handen van Thijs van den Heuvel.

De podcast Groeten uit het Land van Cuijk is via alle bekende podcastproviders en apps te vinden. Ook zijn de gesprekken te beluisteren via www.groetenuithetlvc.nl.