Smaakeducatielessen zijn van een groot belang voor onze toekomst.

Al 10 jaar is het Smaakcentrum de plek in het Land van Cuijk en Noord-Limburg waar iedereen van 0 tot 18 jaar voedseleducatie kan volgen. Kinderen komen bij het Smaakcentrum op een positieve en speelse manier met alle facetten van gezonde voeding in aanraking.

De groepen 7 en 8 van de meeste basisscholen in de gemeenten Land van Cuijk, Mook & Middelaar en Gennep komen drie ochtenden per schooljaar naar een van de vier locaties van het Smaakcentrum en volgen hier de theorie- en praktijklessen. 

Het Smaakcentrum draait volledig op vrijwilligers, maar zonder deze 120 vrijwilligers kunnen de activiteiten niet worden uitgevoerd en kan het Smaakcentrum niet bestaan. Helaas is er nu een groot tekort aan theoriedocenten, waardoor het verzorgen van de Smaakeducatielessen aan de leerlingen van groep 7 en 8 serieus in gevaar komt. 

Docenten zijn broodnodig!

De theorielessen zijn door Stichting Smaakcentrum ontwikkeld waarbij er op een interactieve manier de kennis over gezonde voeding wordt gedeeld met de leerlingen. Heeft u ervaring in lesgeven en/of een diëtiek achtergrond en wilt u op vrijwillige basis lesgeven aan onze tieners? Dan bent u van harte welkom bij het Smaakcentrum! Wij leggen u graag uit wat we doen en in overleg kijken we samen hoe we uw hulp kunnen inzetten. Uiteraard zorgt het Smaakcentrum voor een goede begeleiding en lesmateriaal. In september starten de smaakeducatielessen. Meer weten of aanmelden? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar Martien Bos op telefoonnummer 06 51 37 57 87, of kijk op onze website www.smaakcentrum.nl.