Bij de ingang van de ontmoetingstuin (bij gemeenschapshuis De Jachthoorn) is een deelkast geplaatst.

Wat is een deelkast?

Het doel van een deelkast is verspilling van voedsel tegen te gaan.Neem wat je nodig hebt en geef wat je kunt missen. In de deelkast vind je allerlei dagelijkse boodschappen, welke zijn gedoneerd door de inwoners en voor de inwoners van Sint Hubert. Hiermee stimuleren wij een stukje bewustwording en duurzaamheid in ons dorp.

Hoe werkt het?

Heel simpel. Mensen die spullen kunnen en willen missen (bijvoorbeeld te veel gekocht voor een verjaardag, bijna op vakantie en nog voedsel over), kunnen dit in de kast leggen. Het gaat dan om alles wat valt onder de noemer “supermarktproducten”, van soep in blik tot tandpasta, van macaronikruiden tot crackers. 

Mensen die iets nodig hebben of kunnen gebruiken, mogen het eruit halen. Wij stellen geen vragen bij de kast. Je hoeft niet te betalen, je hoeft geen inkomensgegevens te laten zien en je hoeft geen lid te zijn. Je hoeft alleen maar de kast te openen en er iets uit te pakken wat je goed kunt gebruiken. Daarbij kun je ook iets terugplaatsen dat je kunt missen. 

Enkele spelregels

Er zijn wel een paar spelregels. De belangrijkste spelregels zijn:

  • Geen aangebroken verpakkingen.
  • De artikelen moeten ongebruikt en nog te gebruiken zijn.
  • De producten in het kastje worden uiteraard niet koel bewaard.
  • Rookwaren, alcohol (houdende producten) en medicijnen zijn niet toegestaan.
  • Je mag maximaal 5 producten meenemen. Graag rekening houden met mensen die na je komen.

Beheer door vrijwilligers

Biana Verstegen en Mientje Nabuurs hebben zich als vrijwilliger aangemeld om de deelkast te beheren. Fijn dat jullie dat willen doen.

Sponsoren bedankt

Graag willen wij AH en Jumbo Mill bedankt voor het sponsoren van levensmiddelen in de opstartfase van de deelkast.