Het aantal Nederlanders dat in het buitenland in de problemen komt, wordt ieder jaar groter. Dat hoeft niet direct een probleem te zijn, maar een groot deel van deze mensen heeft geen reisverzekering afgesloten.

Dat betekent dat ze zelf opdraaien voor de kosten die gemaakt moeten worden om hun problemen op te lossen. Dat veroorzaakt niet alleen een hoop stress, het zorgt er ook voor dat ze na hun vakantie weer thuis komen met een hoop schulden. Ben jij daarom ook van plan om deze zomer op reis te gaan, dan raden we je aan om nu alvast een reisverzekering af te sluiten. Dit is zo klaar en je voorkomt er veel problemen mee. We laten je zien hoe je tot een verzekering komt die past bij je plannen. 

Een verzekering is pas goed als hij aansluit bij je plannen

Een reisverzekering afsluiten doe je voor jezelf en daarom is het belangrijk om je polis zo goed mogelijk op jouw wensen af te stemmen. Dat begint bij de vraag hoe lang je verzekerd wilt zijn. Voor sommige mensen is het voldoende om per vakantie een verzekering af te sluiten. Je kunt dan het beste kiezen voor een eenmalige verzekering. Met deze polis ben je enkel gedurende je vakantie gedekt. Op het moment dat je vakantie weer afgelopen is, is ook je polis weer ten einde. Het voordeel van deze verzekering is dat je voor een klein bedrag profiteert van een heel goede dekking. Mocht er tijdens je reis iets gebeuren waardoor je in de problemen komt, dan staat je verzekeraar voor je klaar om je te hulp te schieten. Sla het nummer van je verzekeraar daarom goed op in je telefoon. 

Bekijk welke aanvullende verzekeringen je voordeel bieden 

De tweede manier om je verzekering zo goed mogelijk af te stemmen op je wensen, is door aanvullende polissen toe te voegen. Je kunt met een aantal extra polissen heel veel meer uit je verzekering halen. Ben je bijvoorbeeld van plan om een echt lange reis te maken, dan doe je er verstandig aan om je maximale reistijd te verlengen. Dat kun je doen tot bijvoorbeeld een half jaar, of bij sommige verzekeraars tot een heel jaar lang. Wil je ook gaan wintersporten tijdens je reis? Dan raden we je aan om ook de wintersportdekking toe te voegen. Met deze optie kun je namelijk alle ongelukjes opvangen die tijdens het wintersporten kunnen gebeuren. Laten we hopen dat het niet nodig is, maar mocht je bijvoorbeeld een gipsvlucht nodig hebben, dan kan je verzekeraar dit voor je regelen. 

Vergeet niet om een goede annuleringsverzekering te nemen

Als er een ding is dat vaak vergeten wordt als mensen hun reisverzekering regelen, dan is het wel het afsluiten annuleringsverzekering. Deze polis is niet alleen van belang voordat je op vakantie gaat, er kan immers altijd iets gebeuren waardoor je je reis moet afzeggen, ook tijdens je reis is dit een belangrijke polis. Je kunt namelijk altijd slecht nieuws van het thuisfront krijgen waardoor je je vakantie moet afblazen. Misschien is iemand overleden, het kan gebeuren dat je woning is afgebrand of dat je huisdier is overleden. Wat de reden ook moge zijn, met een goede annuleringsverzekering kun je op kosten van je verzekering gelijk terug naar huis reizen. Je verzekeraar kan de terugreis voor je regelen zodat jij je op de andere zaken kunt richten. Heb je nog geen verzekering geregeld? Kijk dan gelijk even op de site van je verzekeraar om dit gelijk even recht te zetten. Het is namelijk zo geregeld.