IJssalon IJs en Spijs uit Haps is verkozen tot IJssalon van het Jaar 2024. Mark van Gaal van IJs en Spijs wist op 11 maart jl. een nominatie voor deze titel te bemachtigen door in de top 3 te belanden in de strijd om de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie.

Na onaangekondigde bezoeken van mystery guests en een grondige hygiënecheck is de ijssalon vorige week tot beste IJssalon van Nederland van 2024 gekroond. 

Mark van Gaal wist zich te nomineren doordat hij de tweede plek wist te behalen in de strijd om de Gouden IJsspatel en de derde plek bij de Gouden IJscreatie. Samen met de ijssalons die met hem het podium deelden streed hij de afgelopen maanden om de titel IJssalon van het Jaar 2024. 

Spannende periode

Vanaf het moment van nominatie brak er voor alle ijssalons een spannende periode aan waarin ze bezoeken van mystery guests en grondige hygiënechecks konden verwachten. Om te kunnen winnen was het daarnaast van groot belang dat het product, waardoor de ijssalons genomineerd waren, ook daadwerkelijk verkrijgbaar was. Alle bedrijven zijn beoordeeld door dezelfde jury.

Passie en gastvrijheid

Ondanks dat het volgens de jury een ‘close call’ was, wist IJs en Spijs zich naast de hoge kwaliteit van het ijs te onderscheiden door de passie en gastvrijheid die het hele team uitstraalt. Ook de Gouden IJscreatie, waarmee Van Gaal een derde plek wist te behalen tijdens de IJsVak-Wedstrijden, had een prominente plek op de menukaart. “Een ijssalon waar je zeker snel nog een keer naar terug wil, een terechte winnaar dus”, aldus de jury.