Binnen brandweerkazerne Mill stromen een aantal vrijwilligers uit na een dienstverband van meer dan 30 jaar. Daarom zoeken wij nieuwe brandweervrijwilligers.

Wat betekent werken bij de brandweer?

Werken bij de brandweer is meer dan paraat staan en hulp verlenen. Het betekent ook teamwork en vriendschap. De intensieve samenwerking met brandweercollega’s levert een groep vrienden op, die letterlijk voor je door het vuur gaan. Samen sta je op professionele wijze elk moment van de dag of nacht klaar. 

Als vrijwilliger bij de brandweer weet je niet altijd wat je aantreft. De pieper gaat altijd onverwachts: de knop gaat om en de focus ligt volledig op het incident waar je naartoe gaat. De spanning, afwisseling en de combinatie met de maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn bijzondere aspecten van ons werk.

Als brandweervrijwilliger ben je...

Het woord vrijwilliger betekent dat je op afroep beschikbaar bent op basis van een vrije instroom. Daarnaast neem je deel aan oefeningen. Je ontvangt een vergoeding voor de gemaakte uren tijdens uitrukken, oefeningen en opleidingen.

Het werk als brandweervrijwilliger draagt bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Het levert je dus heel veel op, maar we vragen ook wat van jou:

  • Je bent overwegend, vooral overdag, beschikbaar. Je werkt bijvoorbeeld in de omgeving van de brandweerkazerne in Mill of onregelmatig (ploegendienst).
  • Je kunt binnen 5 minuten op onze brandweerkazerne aan de Jochemsweg in Mill zijn bij een alarmering.
  • Je bent bereidt de opleiding Manschap te volgen (ca. 2 jaar één avond in de week of ca. 1 jaar 1 dag in de week, m.u.v. de schoolvakanties). 
  • Je bezoekt wekelijks zoveel mogelijk de oefeningen op dinsdagavond (m.u.v. de schoolvakanties).
  • Je bent fysiek fit.
  • Je bent minimaal 18 jaar oud.

De brandweer anno 2024

Als brandweervrijwilliger kun je ook in traumatische of emotionele situaties terechtkomen. Het tijdperk van stoer doen ligt achter ons en we beschikken over een eigen organisatie die op professionele wijze de opvang van onze mensen voor haar rekening neemt.

Bij veel mensen leeft nog het idee van een mannenbolwerk, maar ook dat is verleden tijd. Het werk van een brandweervrijwilliger past ook prima bij vrouwen en wij nodigen nadrukkelijk vrouwen uit om te solliciteren.

Kom eens vrijblijvend een kijkje nemen!

We begrijpen dat het voor een buitenstaander lastig is om een beeld te vormen van het werk en de groep mensen bij brandweer Mill. We nodigen je daarom graag uit voor een individueel oriënterend gesprek met rondleiding op onze kazerne. Het is ook mogelijk om vrijblijvend één of meer oefenavonden bij te wonen, zodat je met eigen ogen kunt zien wat we doen. We zijn ervan overtuigd dat hierdoor je enthousiasme aangewakkerd zal worden.

Mocht je interesse na het lezen van dit artikel gewekt zijn, neem dan contact op met  postcommandant Frank van Berkel, 06-53353212 (telefoon/Whatsapp) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bekijk voor meer informatie www.brandweer.nl/brabant-noord.