Op maandag 10 juni hadden wij van het Hobby Centrum Mill een bijzondere bestuursvergadering in de accommodatie van het gezin van Petra Gerrits, dochter van oud voorzitter Theo Gerrits. Samen wilden wij hier met Theo en zijn andere dochter Cintia een kort moment stil staan bij de verdiensten van Theo bij ons hobbycentrum.

Theo was in 2006 mede de grondlegger en initiator bij de oprichting van wat aanvankelijk de “Klusjesschuur” heette. Officieel startte het Senioren Hobby Centrum op 11 mei 2007 onder zijn 6 jaren durende voorzitterschap. Begonnen werd met 75 deelnemers en deze 5 hobby’s bloemschikken, tekenen, hout, boetseren en metaal.

De formule van het Senioren Hobby Centrum  werd met veel verve uitgedragen; en dat niet zonder succes, want het kreeg zelfs landelijke bekendheid. Het Oranjefonds kwam het Millse initiatief op het spoor en prompt volgde een uitnodiging om deze unieke formule voor een breed publiek te presenteren in Utrecht. Een direct gevolg hiervan was, dat Princes Maxima de beschermvrouwe van het Oranjefonds ons in 2008 kwam bezoeken in het hobbycentrum. 

Door toedoen van haar Oranjefonds kon ook de accommodatie en uitrusting op het gewenste niveau gebracht kon worden. Theo’s betrokkenheid en zijn sturende hand waren bij de verwezenlijking van de plannen onmisbaar. Zijn voorzitterschap duurde 6 jaren en met recht kunnen we stellen, dat Theo veel enthousiasme op de been heeft kunnen brengen. Dat ging niet altijd even makkelijk en Theo en zijn medestanders van het eerste uur kwamen zeker niet in een gespreid bedje. Met name de accommodatie die nu na 17 jaar nog altijd te boek staat als slooppand bleef hen hoofdbrekens opleveren. Samen met Theo mogen wij ons nu gelukkig prijzen met het perspectief dat aan die lijdensweg een einde gaat komen. 

Wij vonden het een eer Theo te mogen benoemen tot erelid van ons Hobby Centrum Mill. Verder hopen wij Theo straks ook te mogen verwelkomen in ons nieuw onderkomen in het Cultureel Centrum Mill.