De tien specialisten van het Hobby Reparatie Centrum Mill - Hoogstraat 17 staan weer klaar voor u op vrijdag 28 juni van 13.30 tot 15.00 uur. In de maanden juli en augustus zijn we gesloten.

Er is gereedschap en (beperkt) materiaal aanwezig om alle reparaties uit te voeren. Bijvoorbeeld kleding verstellen, ritsen vervangen, meubels, elektrische apparaten, gebruiksvoorwerpen en speelgoed te repareren. Wie niets heeft om te repareren, mag ook voor een kop koffie binnen lopen.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Reparatiekennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt hierdoor beperkt. Evenals de CO2-uitstoot, want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij

De doelstelling van het Reparatie Hobby Centrum is om de duurzaamheid in onze samenleving te bevorderen en bij te dragen aan het vergroten van de samenwerking tussen burgers in Mill en omgeving. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Reparatie Hobby Centrum wil daar verandering in brengen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. Maar bovenal wil het Reparatie Hobby centrum laten zien dat repareren leuk is, en vaak niet al te moeilijk. Het initiatief is ook bedoeld om dorps-buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en hen te laten ontdekken dat er veel kennis en praktische vaardigheden in de eigen buurt aanwezig is. 

Voor de reparatie vragen wij een kleine vergoeding van € 3.50. Garantie vooraf wordt niet gegeven. De deskundige hebben de beschikking over professioneel gereedschap o.a. nieuwe naai-lokmachines. Voor meer informatie bellen naar Cris Kuppen T: 06.83551775.Zie verder www.hobbycentrummill.nl.