Oorlog hoort in het museum. Dat is het motto van het Oorlogsmuseum. Dit bijzondere museum is te vinden in Overloon, een van de 33 kernen in de gemeente Land van Cuijk. Maar een museum moet je ook beleven.

Daarom gingen Corné Kremers en Thijs van den Heuvel voor de podcast Groeten uit het Land van Cuijk met de opnamespullen naar het Oorlogsmuseum. Daar sprak Corné met Janneke Kennis en Andreas Smulders over het ontstaan van dit museum, de collectie, de wijzigingen door de jaren heen en de vele extra activiteiten die zij organiseren. Mede hierdoor is het raadzaam dit Oorlogsmuseum vaker te bezoeken, want telkens beleef en ontdek je er weer wat anders uit de oorlogsjaren 1939 tot en met 1945. Door hun aanpak en benadering vanuit diverse kanten van de oorlog, is het museum voor alle leeftijden een interessant, leerzaam maar ook een indrukwekkend uitje.

Het Oorlogsmuseum Overloon presenteert de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Je ziet hier hoe het zover heeft kunnen komen dat in vijf jaar tijd meer dan vijftig miljoen mensen hun leven verloren, maar ook hoe de onderdrukte bevolking vindingrijk met beperkingen en tekorten omging. Er is aandacht voor het verzet, maar ook voor de vervolging. Ten slotte wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan de bevrijding, met speciale aandacht voor de Slag bij Overloon.

De podcast Groeten uit het Land van Cuijk is een initiatief en productie van Visit Land van Cuijk. In deze podcast hoor je gesprekken met bekende inwoners uit de gemeente Land van Cuijk, bijzondere ondernemers en zoals nu dus ook over interessante bezienswaardigheden in deze gemeente. Groeten uit het Land van Cuijk is te beluisteren via o.a. Apple podcasts, Spotify en tal van andere podcastkanalen. Ook kan dit via www.groetenuithetlvc.nl en www.visitlandvancuijk.nl.