Op vrijdagochtend 5 juli is de heer G.J. (Gerrit) de Klein uit Langenboom benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door locoburgemeester Bouke van Vught.

De heer De Klein is bijna 60 actief voor Paardensportvereniging Hippos in Langenboom. Als bestuurslid verrichtte hij verschillende vrijwilligerstaken, zoals het terreinbeheer. Daarnaast zorgde hij voor de voorbereiding van de jaarlijks te organiseren wedstrijden.

Hij is ruim 50 jaar actief geweest voor de jaarlijkse Fokpaardendag in Haps. In 2019 was deze Fokpaardendag voor de laatste keer en hij vervulde al die jaren de rol van ringmeester. Eveneens is hij van 1992 tot 2017 vrijwilliger geweest bij de Stichting Indoor De Bergen. Meer dan 25 jaar heeft hij jaarlijks meegeholpen met zowel de op- en afbouw van de wedstrijdlocatie.

In 1994 en 1995 heeft hij vele uren gewerkt, voornamelijk als metselaar bij de verbouwing van de kerk in Langenboom. Hij is ook al 30 jaar vrijwilliger bij de stichting Parkbeheer Langenboom. Vanaf 2005 verrichtte hij als bestuurslid wekelijks onderhoud van de terreinen rondom de kerk.

De heer De Klein wordt omschreven als 'manus-van-alles'. Hij wordt als bestuurslid de verbindende factor genoemd tussen de vrijwilligers en bestuur.

Vanwege de intensieve en betrokken inzet van de heer De Klein op lokaal niveau, heeft de Koning het besluit genomen om de heer De Klein te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.