Normaal gesproken bent u gewend uw subsidieaanvraag voor het volgende jaar bij de gemeente Mill en Sint Hubert in te dienen voor 1 april. Dit jaar is deze datum voor het indienen van uw subsidieaanvraag 2017 éénmalig verzet naar een later moment dit jaar.

De exacte einddatum is nu nog niet bekend. Het verschuiven van de deadline heeft te maken met het nieuwe subsidiestelsel dat wordt ingevoerd. Omdat het nieuwe stelsel nog niet is vastgesteld door de gemeenteraad, zijn ook de formulieren nog niet beschikbaar. We verwachten dat het subsidiestelsel door de gemeenteraad in de vergadering van 16 juni wordt vastgesteld.

Nog geen subsidieaanvraag indienen
Op dit moment hoeft u dus nog geen subsidieaanvraag 2017 in te dienen. De formulieren hiervoor zijn nog niet beschikbaar. Nadat het nieuwe subsidiestelsel is vastgesteld, informeren wij u over:

  • Het nieuwe subsidieaanvraagformulier.
  • De veranderingen in het stelsel.
  • Wanneer u uw aanvraag voor 2017 uiterlijk moet indienen.

Nieuw subsidiestelsel
Het subsidiestelsel van de gemeente wordt aangepast. De criteria voor de basissubsidie worden opnieuw bekeken en er komt een nieuwe subsidievorm bij: de stimuleringssubsidie.
Wat wordt gedaan voor het subsidiegeld wordt steeds meer het uitgangspunt, niet langer alleen het bestaan van een vereniging of organisatie.