Het Senioren Hobby Centrum in Mill aan de Hoogstraat 17 (achter het gemeentehuis) zal op zaterdag 12 maart (11.00 - 13.00 uur) een fiets controle -reparatie actie gaan houden voor alle schooljeugd van de gemeente Mill en Sint Hubert.

In het kader van NLdoet
De deelnemers van hobby groepen Metaal-Hout zullen die dag gratis hun diensten en materialen beschikbaar stellen om de verkeersveiligheid van kinderen en jongeren te waarborgen. De ANWB (dank aan Jan v.d. Linden) heeft speciaal hiervoor het SHC een gereedschapskist met bijbehorende materialen beschikbaar gesteld, met instructies waar een goede verlichting aan moet voldoen.

Verlichting
In het donker, bij schemer of overdag bij slecht zicht moet de fiets voorzien zijn van wit of geel licht voor en rood licht achter. De lampen moeten aan de fiets zitten, losse lampen mogen alleen op het bovenlichaam worden bevestigd aan kleding of een tas. Dus niet op het hoofd, armen of benen! Lampen moeten goed zichtbaar zijn en recht vooruit en achteruit schijnen. De lampjes moeten continu branden en mogen niet knipperen.

Reflectie
Achterop de fiets moet een rode reflector onder het zadel of aan het spatbord bevestigd zijn. De pedalen horen aan de voor- en achterkant gele reflectoren te hebben. De banden of velgen moeten voorzien zijn van een witte of gele reflecterende band. Dat geldt ook voor het ontbreken van een rode reflector onder het zadel of spatbord.

Laat deze kans niet voorbij gaan. Zaterdag 12 maart van 11.00 - 13.00 uur een mooi moment om gratis je verlichtingsprobleem op te lossen.