Het Merletcollege in Mill is eind vorig jaar weer vol enthousiasme aan de slag gegaan met het lespakket TRASH. Door verschillende opdrachten te doen voor de vakken tekenen, biologie en handarbeid werden de leerlingen bewuster gemaakt van de gevolgen van zwerfafval.

Dinsdag 16 februari heeft de klas die het het beste had gedaan uit handen van wethouder Jos van den Boogaart een mooie prijs gekregen.
De klassen namen het tegen elkaar op. Voor iedere opdracht uit het lespakket konden zij punten scoren. De klas met gemiddeld per leerling de hoogste score heeft gewonnen en dat is klas 2a! Alle leerlingen van deze winnende klas hebben uit handen van wethouder Jos van den Boogaart een Nationale Entertainment Card ter waarde van € 7,50 gekregen.

TRASH lespakket
TRASH is een lespakket van Stichting Nederland Schoon dat Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel aan de middelbare scholen (klas 2 / 3) aanbiedt. Doel van TRASH is het creëren van bewustwording bij scholieren vanaf 14 jaar en permanente gedragsverandering creëren met als resultaat een schone school, met een schone omgeving.