Stichting Gemeenschapshuis De Jachthoorn in Sint Hubert krijgt een bijdrage van €15.000,- van het Oranje Fonds voor renovatie van de ontmoetingsruimte en de keuken.

Al bijna 40 jaar is De Jachthoorn de ontmoetingsplaats voor jong en oud in Sint Hubert. Een mooie plek waar je heerlijk kunt sporten, een mooi evenement kunt organiseren, vergaderen, lekker potje biljarten, bloed kunt prikken, creatief bezig kunt zijn, gezellig een kaartje kunt leggen en natuurlijk ook een heerlijk drankje kunt drinken.

Inmiddels voldoet de keuken niet meer aan de eisen van deze tijd en de ontmoetingsruimte is ook aan een renovatie toe.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.”

Het Oranje Fonds steurt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.