Na een succesvolle afstudeerstage bij aardappelverwerker Peka Kroef te Odiliapeel, mocht Wouter Klaassen uit Wilbertoord dinsdag 2 maart zijn HBO diploma voor de opleiding Bedrijfskundige Informatica (ICT & Business) in ontvangst nemen.

In het mooi aangeklede Academisch Genootschap in Eindhoven werden de diploma’s uitgedeeld en werden de afgestudeerden in het zonnetje gezet met mooie woorden, complimenten en Fontys-paarse toga’s.

“Mijn afstudeerproject ging over het onderzoeken van de manier waarop de ICT-afdeling van Peka Kroef het onderwerp ‘architectuur’ het beste kan oppakken. Het resultaat was een bedrijfseigen architectuurmethode, die helpt bij het tijdig inbedden van nieuwe (ICT) ontwikkelingen en projecten in de dagelijkse werkzaamheden,” vertelt Wouter. De docenten van Fontys waren zo onder de indruk dat ze de scriptie van Wouter, zonder zijn weten nomineerden voor de Sligro Scriptieprijs 2016, een prijs die wordt uitgereikt aan de beste afstudeerscriptie van de opleiding in dat jaar.”

De verbazing was dan ook groot, toen de uitreiking kort onderbroken werd door Maurice van Veghel, CIO bij Sligro Food Group. Hij riep de twee genomineerde studenten naar voren en sprak mooie woorden over het geleverde werk. “Mijn klasgenoot en mede-genomineerde had een 10 gekregen voor zijn afstudeerscriptie, ik een 9. Het zou dus ‘logisch’ zijn als de prijs naar hem zou gaan, dacht ik bij mezelf. Niets bleek minder waar, want na het nodige tromgeroffel werd mijn scriptie bekroond met de Sligro Scriptieprijs en een geldbedrag van € 500,-.”

Maurice van Veghel sprak daarbij: “Wouter heeft op een duidelijke en goed onderbouwde manier beschreven hoe het relatief nieuwe begrip architectuur kan bijdragen aan het inbedden van nieuwe ICT oplossingen in een traditioneel ‘doe-bedrijf’ waar het werken onder architectuur geen tweede natuur is”.

Wouter: ”Een leuke verrassing die ik totaal niet zag aankomen en een mooie beloning voor mijn werk bij Peka Kroef het afgelopen half jaar. Veel mooier had ik mijn studentenperiode niet af kunnen sluiten, denk ik.”