‘Wij hopen op € 50.000,- tot € 150.000,- besparing per jaar voor alle Langenbomers. Plus zo’n € 30.000 voor ons dorp!' Stichting Eigen Kweek (Langenbooms nieuwerwetse inkoopcollectief) heeft de eerste collectieve inkoopactie voor alle Langenbomers rond. En dat betekent in bijna alle gevallen flink voordeel voor elke Langenbomer!

‘Na afspraken met verschillende energieleveranciers bleek dat er veel interesse was. Het is natuurlijk ook heel fijn voor een energieleverancier als je ineens veel huishoudens tegelijk kunt aansluiten. Daar wilden elke partij best wel iets tegenover zetten.’ Veel vergelijkingen verder blijkt Qurrent de beste partij. Zij leveren (ook volgens de consumentenbond) de ‘groenste' energie. Dat vindt Eigen Kweek belangrijk. ‘We willen Langenboom duurzamer maken. Daar hoort groene energie bij. Maar daarnaast bood Qurrent ook nog eens een heel scherp tarief, een deel gratis stroom en een instapbonus'. Enkele rekenvoorbeelden leveren het bestuur zelfs besparingen tot ruim € 700 per jaar op. En… de stichting krijgt voor elk huishouden dat overstapt ook nog eens eenmaal € 100,-. ‘Dat tikt natuurlijk aan, mits er voldoende gezinnen meedoen. En waarom zou je als Langenbomer niet doen? Je bespaart immers zelf flink en helpt je dorp een stap verder. Met de bonussen die de stichting ontvangt gaan we ons dorp leefbaarder en duurzamer maken. Er zijn al talloze ideeën, maar we willen ook graag luisteren naar alle Langenbomers. Wij zijn benieuwd naar ieders idee. En het fijne is: als er direct geld is, kun je ook direct acteren en hoef je niet te wachten om subsidies of zo. We nemen op deze manier als Langenboom zelf het heft in handen. Dat voelt goed!’

16 maart Bespaarbijeenkomst bij d’n Bens

Aanstaande woensdag 16 maart is er een Bespaarbijeenkomst bij d’n Bens in Langenboom. Om 20:00 starten we met een korte uitleg van Stichting Eigen Kweek en lichten we dit eerste inkoopcollectief toe. Er is ruimte om vragen te stellen en zelf een vergelijking te maken. Tip: neem je huidige energierekening mee, dan bereken we samen direct wat jij kunt besparen. Tenslotte willen we graag met iedereen bijpraten over mogelijke initiatieven die we kunnen realiseren met de inkomsten. En we hebben zelf al een paar leuke voorbeelden!

Meer weten of direct profiteren van dit inkoopcollectief: kijk op www.eigenkweeklangenboom.nl.