Recent hebben we in Mill al enkele lezingen in het Senioren Hobby Centrum, het Informatiecentrum de Kuilen en in de Wester gehad, waarin veel verteld en vertoond is over de fossiele geschiedenis van de Kuilen.

Dit zal de komende tijd op verzoek van velen nog eens een herhaling/vervolg krijgen; waarbij een tentoonstelling gepland staat in het Informatiecentrum de Kuilen in Mill tijdens het paasweekend van 27 en 28 maart. Verder staat er een expositie gepland in de Millse bibliotheek vanaf dinsdag 15 maart tot woensdagmiddag 13 april. Die expositie in de bibliotheek wordt afgesloten met een speciale presentatie gericht op schoolgaande kinderen (met ouders en of grootouders). Natuurlijk vormen de vondsten van de Kuilen de kern van beide exposities, maar we besteden ook aandacht aan vondsten uit o.a. België, Frankrijk en Engeland. Dus een mooie gelegenheid zich te verdiepen in de geologie van deze landen die waarschijnlijk door velen bezocht worden in de komende zomer. Tijdens de expositie op 27 en 28 maart en de presentatie op 13 april kunnen ook weer eigen vondsten meegebracht worden om deze ter plaatse te laten determineren.

Beide evenementen in Mill worden respectievelijk georganiseerd door het Millse Informatiecentrum de Kuilen en de Millse Bibliotheek in samenwerking met de Werkgroep Fossielen Wageningen, waarin ook enkele Millenaren actief. Geëxposeerd worden eigen vondsten uit collecties van leden van deze werkgroep.

Wilt u echter al eerder en uitgebreider kennis maken met deze interessante en veelzijdige hobby dan wijzen we u graag op de gratis te bezoeken fossielen ruilbeurs van Werkgroep Fossielen Wageningen in Ede. Een in zijn soort het grootste evenement van Nederland dat plaats vindt op zaterdag 12 maart van 10.30 - 16.30. Hier zal John de Jagt conservator van het Natuurhistorisch museum van Maastricht uit de doeken doen hoe het staat met Lars de nieuwe Mosasauriër uit de ENCI groeve; een vondst die vernoemd is naar zijn ontdekker Lars afkomstig uit Rijkevoort.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op de website www.werkgroepfossielenwageningen.nl en www.fossiel.net/beursede/.