Een van de 20 hobbymogelijkheden bij het SHC is koken

Ben je op zoek naar een manier om je vrije tijd te besteden? Het Senioren Hobby Centrum in Mill helpt je op weg met 20 hobby's die je leven kunnen verrijken!

Help, ik heb geen hobby!

Het klinkt als een vreemd probleem. Toch zijn er veel mensen die last hebben van “hobbyloosheid”. Het komt erop neer dat een hobby zoeken vaak geen bezigheid is waar we lekker constructief mee bezig kunnen zijn om ontspanning en inspiratie te vinden. Als hobby loos persoon ben je verdoemd tot televisie kijken of maar wat rondsurfen op het web.
Het hebben van een hobby is voor veel mensen belangrijk omdat het een invulling geeft aan je vrije tijd. Met een hobby kun je jezelf ontwikkelen en ontspannen. Bovendien kan het een belangrijke bron van sociaal contact zijn.

Hoe ben je je hobby’s kwijt geraakt?

Het kwijtraken van een hobby kan onder andere komen doordat je van je hobby je werk hebt gemaakt. Het klinkt fantastisch en dat is het ook. Toch vindt er in dit geval een gevoelsverschuiving plaats. Vroeger kon je niet genoeg krijgen van je hobby en slokte het veel vrije tijd op. Nu moet je af en toe juist afstand nemen van je hobby omdat het je werk is geworden. Maar waar vul je nu je vrije tijd mee?
Veel mensen die niet van hun hobby hun werk maakten raken hun hobby’s kwijt omdat ze het simpelweg te druk hebben. Het leven verandert en ze gaan samenwonen, krijgen kinderen, maken carrière en ga zo maar door.

Wanneer is iets een hobby?

Een hobby is een bezigheid die je graag uitoefent en waarvoor je bereid bent je te ontwikkelen. In een hobby wil je dus moeite steken om zodoende ‘beter’ te worden op dat gebied. Deze ontwikkeling geeft je een bepaalde kick, voldoening en ontspanning die je inspireert in het dagelijks leven. Eigenlijk kun je je hobby dus zien als een ‘tweede vakgebied’, alleen dan spelenderwijs en ongedwongen.

Hobby’s die je leven verrijken

Een mens kan allerlei hobby’s hebben, maar het is natuurlijk het prettigst als je hobby ook daadwerkelijk iets goeds bijdraagt aan je leven. Twintig leuke hobby’s: bloemschikken, boetseren, creatief-textiel, creatief-fietsbinnenbanden, creatief-quilten, muziek-gitaar, muziek–band, glas in lood, hout, metaal, koken, lezen, schilderen, stamboom café, taal Engels-Frans, tekenen, natuur, fotografie en film-video die je leven op bepaalde vlakken verrijken doordat je er, ontspanning, creativiteit of voldoening uit kunt halen.

Laat je inspireren om een nieuwe hobby te vinden die bij jou past. Voor meer informatie: www.seniorenhobbycentrum.nl / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0486 - 42 10 88.