Buurtbemiddeling Land van Cuijk heeft in 2015 88 aanmeldingen binnen gekregen. Dat is een stijging van 15% ten opzichte van 2014. Van deze meldingen is, na de tussenkomst van Buurtbemiddeling, 69% van de burenruzies opgelost.

Opvallend is dat steeds meer buren zelf Buurtbemiddeling weten te vinden. Dat is belangrijk, want liever eerst buurtbemiddeling dan politie aan de deur. Niet toch?

Burenruzies

Buurtbemiddeling vindt het belangrijk dat u en uw buren prettig wonen. In een buurt waar bewoners elkaar gedag zeggen en elkaar een helpende hand bieden, is het namelijk fijner en veiliger wonen. Helaas komen burenruzies in de beste buurten voor. Soms door een kleine irritatie die niet uitgesproken wordt. Zo is de lente een tijd waarin iedereen vaker buiten is en leefgeluiden goed hoorbaar zijn. Een rokende barbecue, luidruchtige buren, gillende kinderen. Het kan zijn dat u zich hieraan stoort. 

Praat met uw buren

Buren willen uw woonplezier niet bederven. De buren weten vaak niet eens dat zij u storen. En als u niets zegt, gaat de overlast door. Ga daarom snel in gesprek, want kleine irritaties kunnen groter worden als u er niet over praat. De ervaring leert dat snel actie ondernemen door een vriendelijk gesprek met de buren, erger kan voorkomen. Maak duidelijke en realistische afspraken met elkaar en zorg dat u in gesprek blijft, ook als het niet meteen lukt om een oplossing te vinden. 

Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling Land van Cuijk helpt, mocht u er samen niet direct uitkomen. Juist in een vroeg stadium samen in gesprek gaan en goede afspraken maken, kan vaak erger voorkomen.

Meer informatie

Buurtbemiddeling Land van Cuijk
Telefoon: 0485 - 31 62 04
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.buurtbemiddelinglvc.nl

Buurtbemiddeling is een onderdeel van Sociom, altijd in de buurt.