Door Elly Meijnders - Burgemeester Antoine Walraven heeft het nieuwe welkomstpakket van de gemeente overhandigd aan de eerste nieuwe inwoner in 2016, de 76-jarige heer C.A van de Ven.

De Werkgroep Leefbaarheid van het Lokaal Beraad Ouderenbeleid van de gemeente Mill en Sint Hubert heeft dit welkomstpakket voor nieuwe bewoners ontwikkeld. De werkgroep was bij de overhandiging aanwezig in de personen van Rob Vloet en Hans van Baal.

Motor

Rob Vloet overhandigde allereerst als motor van de werkgroep het lijvige pakket aan de burgemeester. Deze kon het vervolgens doorgeven aan de nieuwe inwoner. De heer Van de Ven komt uit Landhorst en is in januari in een aanleunwoning aan de Looierijweg komen te wonen. “Dit is onbekend gebied voor u, neem het pakket mee naar huis en lees het op uw gemak door”, aldus burgemeester Walraven. De heer Van de Ven is niet gespeend van enige humor en meent dat hij daar wel een week voor nodig heeft. 

Hebt u het al naar uw zin in Mill, meneer Van de Ven? Hebt u al contacten? Hij knikt met zijn grijze hoofd: “Het zijn goeie mensen in Mill. Ik zit al op een kaart- en biljartclub en kom natuurlijk in de Aldenhorst. En ik ga naar Zorgboerderij de Horst. Ja, daar is het fijn. Familie hier? Ja, ik heb een broer die drie jaar geleden in Mill aan de Jochemsweg is komen te wonen. Ik ben met de hulp van mijn arts hier gekomen. Landhorst ligt behoorlijk afgelegen, maar zij noemen het daar toch wel “centre of the city”, grapt de heer van de Ven. Hij vertelt dat hij 30 jaar in de politiek heeft gezeten, in Sint Tunnis en in Wanroij. 

Rob maakt het pakket open en legt uit wat er allemaal in zit: “Er zitten wandel- en fiets routes in en belangrijk is natuurlijk de gemeentegids. De folders van de SWOM en het Senioren Hobby Centrum zijn handig voor u voor vervoer en uw hobby’s. U vertelde dat u aannemer bent geweest, wellicht vindt u ook iets te doen bij het centrum. Dit is het Plattelandsrondje dat binnenkort weer plaatsvindt en dit zijn ansichtkaarten van de Raamvallei die u weg kunt sturen. U zult zien dat het pakket heel erg compleet is”. 

Antoine Walraven besluit: “Volgens mij heeft meneer zijn weg al goed gevonden. Dit pakket is als een warm welkom bedoeld. In de kleine kernen weten wij elkaar altijd goed te vinden en u weet mij nu ook te vinden. U woont dicht bij het centrum. Wij gaan nog wat aan de infrastructuur doen, zodat u nog gemakkelijker in het centrum kunt komen. Ik wens u veel woonplezier in onze gemeente”. 

Het welkomstpakket is bedoeld voor iedere nieuwe inwoner van de gemeente, die zich aanmeldt. Het pakket zal door de SWOM worden bijgehouden op actualiteit.