De jaarlijkse vastenactie van de leerlingen van BS De Schare in Sint Hubert is dit jaar voor Alpe d'HuZes en de strijd tegen kanker. De kinderen en hun juffen en meesters wilden graag een lokaal initiatief ondersteunen.

Plaatsgenoot Frans Duijnstee gaat met dochter Linde, zus Gabriëlle en vriendinnen Mim Gerritsma en Sverre Verbeeten op 1 juni Alpe d'HuZus lopen. Ze hebben zich aangesloten bij het BIGChallenge-team, farmers against cancer. Doel is om samen € 3.333,30 bij elkaar brengen voor de strijd tegen kanker.

Groot was de verrassing van de Alpe d'HuZus wandelaars toen de kinderen van Basisschool de Schare uit Sint Hubert hen te hulp schoten. Vanaf begin maart zijn ze allerhande klusjes gaan doen: auto wassen, boodschappen doen, de eigen kamer opruimen, gras maaien, te veel om op te noemen.

Vorige week (witte) donderdag mochten de wandelaars de Paasviering van De Schare bijwonen. Mooie viering met veel symboliek en mooie liedjes. Na de viering werd de opbrengst van de vastenactie overhandigd. Maar liefst 600 euro!!! Dat duwt Frans en zijn team een heel eind de Alpe d'Huez op!!

De BIG Challenge ‘farmers against cancer’-deelnemers, zetten zich samen in voor de strijd tegen kanker. Met een team van maar liefst 240 fietsers en lopers staan zij op 1 en 2 juni van dit jaar aan de start bij Alpe d’HuZes.

De werving van sponsorgeld, dat voor 100% ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding, verloopt voorspoedig. De teller van BIG Challenge staat op dit moment op 602.144,- euro. Het is mooi de land- en tuinbouwers en genieters van het platteland hier een bijdrage aan kunnen leveren. Helaas is initiatiefnemer Herman Houweling begin 2010 overleden. Maar wat zou hij trots zijn als hij kon zien hoe de Nederlandse land- en tuinbouw samenwerkt en zijn actie voortzet.

Voor meer informatie en de actiepagina’s kijk op www.bigchallenge.eu. Daar kunt u de Sint Hubertse Alpe d’HuZus wandelaars ook ondersteunen.