In de week van 21 t/m 26 maart was de collecteweek van het reumafonds. Deze heeft 1437,62 euro opgebracht. Een heel mooi bedrag, gezien het geringe aantal collectanten.

Veel dank aan deze mensen, die huis aan huis probeerde voor het belangrijke doel geld in te zamelen. En zoals u ziet, met een geweldig resultaat.

Hiermee levert Mill een belangrijke bijdrage aan de reumabestrijding in Nederland.

Het Reumafonds bedankt de gevers voor hun donatie. Maar wij bedanken zeker ook voor de vriendelijkheid waarmee de collectanten (meestal) ontvangen werden. Erg belangrijk voor deze mensen die, geheel belangeloos, bij u aanbellen voor een gift.

Helaas kon in een aantal straten niet gecollecteerd worden, door gebrek aan vrijwilligers. Hierbij een oproep om u voor het volgend jaar op te geven als collectant. Het kost u,  afhankelijk van de wijk die u neemt, enkele uurtjes. Uw beloning is een goed gevoel, iets voor uw medemens gedaan te hebben.
Belangstelling? Bel naar 0485 - 45 32 26 of 0485 - 45 30 22. Je kunt ook mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onzichtbare ziekte

In Nederland leven bijna twee miljoen mensen een reumatische aandoening. Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid, beide onzichtbare kenmerken van deze chronische ziekte. Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Bij veel vormen van reuma is er sprake van een auto-immuunziekte. Dit betekent dat het natuurlijke afweersysteem het eigen gewrichtsweefsel (en soms organen) aanvalt. Hierdoor hebben mensen met reuma vaak last van ontstekingen aan gewrichten of spieren en is bewegen pijnlijk. Reuma is een ingrijpende aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Reuma kan jong en oud overkomen.

Steun van iedere Nederlander nodig

Het Reumafonds strijdt voor een beter leven met reuma. Nu en in de toekomst. We geven voorlichting, ondersteunen reumapatiëntenverenigingen en komen op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. We financieren onderzoek naar betere behandelmethoden en naar de oorzaak van reuma. Dat brengt ons dichter bij een wereld zonder reuma. We zijn blij met iedere gift die hieraan bijdraagt.
Bankrekeningnr: NL86RABO0123040000, Amsterdam. www.reumafonds.nl.