De werving van sponsorgeld door de veehouderij voor de Alpe d’HuZes verloopt voorspoedig. Zo’n honderd fietsers en lopers, Nederlandse boeren, hun toeleveranciers en afnemers vormden zaterdag 9 april samen het getal € 666.666,- levensgroot in een weiland naast veevoerfabriek Vitelia in Oirlo. Ook de deelnemers uit de gemeente Mill waren erbij.

Tour BIG Challenge

Het BIG Challenge team bestaat dit jaar uit 240 mensen werkzaam in de land- en tuinbouw of verbonden met het platteland. Om daar één team van te smeden, was het nodig iets te organiseren om de kennismaking, onderlinge verbinding en samenwerking bevorderen. Tour BIG Challenge: een tourtocht van 129 km langs 7 bedrijven verbonden aan BIG Challenge. Zeven sportieve en maatschappelijk betrokken bedrijven: ForFarmers, Imagro, CRV, Agrifirm, De Heus, Fransen Gerrits en Vitelia. Elk bedrijf ontving de BIG Challenge-vlag van passerende fietsers en wandelaars. Die vlaggen wapperen nu trots in de vlaggenmasten van deze bedrijven. De wandelaars liepen een tocht in de omgeving van Oirlo.

Locale deelnemers

De deelnemers uit de gemeente Mill & Sint Hubert wandelden en fietsten mee: de Sint Hubertse Frans, Vince en Linde Duynstee, Mim Gerritsma en Sverre Verbeeten en Bart Hendriks uit Langenboom. Miranda Peters doet ook mee met het kalverteam. Zij gaan in de eerste week van juni naar Frankrijk. Antoine en Monique van Loon zijn weer actief als vrijwilligers bij de organisatie van BIG Challenge. Kijk voor de actiepagina’s op www.bigchallenge.eu en draag ook uw steentje bij in de strijd tegen kanker.