“28 mei sluiten wij onze zaak. Omdat er geen plaats is voor ons in het nieuwe winkelcentrumplan, worden wij gedwongen door Gemeente Mill, Woonstichting Mooiland en Vastgoed onderneming Rialto, de deuren van onze zaak te sluiten, welke wij 25 jaar met lief en leed hebben opgebouwd. Bakkerij Boeyen, Mill”

Deze tekst is te lezen op een briefje op de balie van Bakkerij Boeyen aan de Markt in Mill. “We hebben dit besluit genomen omdat er voor ons geen plek meer is in het Millse winkelcentrum aan de Markt,” ligt Barby Brouwer toe. Samen met haar man Peter runnen ze nu 25-jaar de bakkerij aan de Markt in Mill. Het pand waar ze nu zitten wordt volgend jaar gesloopt en op die locatie komen nieuwe winkelruimtes en daarboven appartementen.

“Ze vegen ons gewoon weg. Waar we nu zitten komt straks de Hema, Terstal en Kruidvat. In het Raboblok wat men nu bouwt zijn alleen inpandige winkelruimtes beschikbaar, daar kunnen wij niets mee. We hebben er geen achterom en dat zal zorgen voor problemen bij het leveren. Daarnaast is de huurprijs bijna niet te betalen, maar vooral dat het inpandige winkelruimtes zijn is voor ons te lastig.”

Rialto en Mooiland hebben volgens Barby en Peter vele jaren gelogen. “Ze zeiden ons toe wat voor ons te regelen, maar dat hebben ze nooit gedaan. Het blijkt nu ook dat ze niet wettelijk verplicht zijn om voor ons als vaste huurder wat anders te vinden. Dat zeiden ze wel, maar dat blijkt dus niet zo te zijn.”

Even speelden Barby en Peter nog met het idee om te onderzoeken of men wellicht in het huidige Kruidvatpand terecht zou kunnen, omdat dat straks vrij komt. “Maar wethouder van den Boogaart heeft aangegeven dat we niet tijdelijk in een unit kunnen op het marktplein. Dit was wel opgenomen in afspraken met Mooiland en Rialto, maar de wethouder geeft er geen goedkeuring voor. Een bakkerij kun je niet zomaar even tijdelijk onderbrengen. Rialto en Mooiland hebben ons laten vallen en de gemeente geeft de genade klap.”