Bent u recent een keer gevallen, uitgegleden of gestruikeld? Kon u zichzelf toen goed opvangen? En waarom viel u, weet u dat?

Soms is er namelijk een duidelijke oorzaak voor het vallen of struikelen, een oorzaak die u kunt leren herkennen en waar u dus ook iets aan kunt doen. Zo is een val gelukkig (vaak) te voorkomen. FysioSupport heeft een valpreventieprogramma ontwikkeld om u daarbij te helpen.

Ook kan angst om te vallen ervoor zorgen dat u bepaalde activiteiten niet meer doet. Terwijl u het eigenlijk wel zou willen. Allemaal redenen om eens na te denken of het valpreventieprogramma van FysioSupport iets voor u kan zijn. 

Om aan het programma mee te doen hoef je niet al een keer gevallen te zijn.  Ook mensen met gewrichtsklachten, duizeligheid of klachten ten gevolge van een CVA of Parkinson kunnen soms een verhoogd valrisico hebben. Dat wordt eerst tijdens een intake besproken en getest. 

Bij genoeg aanmeldingen start er weer een nieuwe groep in De Wester. Dit zijn bijeenkomsten voor 55+ers die een verhoogd valrisico hebben.

In 6 groepsbijeenkomsten krijgt u informatie over wat u zelf kunt doen om het valrisico te verminderen. We gaan actief aan de slag met oefeningen voor de balans, spierkracht, etc. Dit alles is afgestemd op uw individuele niveau. 

De ergotherapeut kan door middel van een huisbezoek met u bespreken hoe u uw huis kunt optimaliseren. Vorig jaar was Jack Peters van CenterSelf ook van de partij om een Tai Chi les te verzorgen. Tai Chi is namelijk niet alleen een leuke sportactiviteit, maar ook nog eens heel goed om je balans te verbeteren! Nieuw is Diëtist Lisanne, die uitleg geeft over hoe voeding je kan ondersteunen om spieren en botten sterk te houden.

Wilt u meer informatie over valrisico’s en het valpreventieprogramma? Neem dan contact op met FysioSupport in Mill: 0485 - 470 166, of kijk op www.fysiosupport.com.