Ton Ermers helemaal links en naast hem staat de voorgedragen kandidaat voorzitter Mayke van den Elzen. De overige leden zijn Conny van Melis, penningmeester; Rob Vloet, secretaris en de vertegenwoordigende leden vanuit de medewerkers: Cor Derks en Thijs van den Heuvel.

Na 5 jaren voorzitterschap van de Lokale Omroep Mill heeft Ton Ermers besloten deze functie neer te leggen. Hij stopt om persoonlijke redenen.

Hij is blij dat een enthousiaste opvolger gevonden is in de persoon van Mayke Selten van den Elzen, 44 jaar oud en wonend in Mill. Naar verwachting zal in de bestuursvergadering van juni Mayke tot voorzitter gekozen worden.

“De lokale omroep Mill is een uitstekend functionerende organisatie,” vertelt de in Langenboom wonende Ton Ermers. “Recentelijk is nog een vergelijkend onderzoek gedaan en de LOM scoorde boven gemiddeld in Nederland.”
Het waren bijzondere jaren voor Ton. “Voor het eerst werd in 2010 een bestuur gevormd dat niet voortkwam uit de eigen medewerkers, hetgeen een heel eigen dynamiek veroorzaakte. Een hele klus was de verhuizing van de medewerkers met de studio aan de Parallelweg naar het Sociaal Cultureel centrum en wat daar niet allemaal bij kwam kijken. De volgende stap was de zendmast die op de schoorsteen van Van Hout moest komen.”
Het 25 jarig bestaan werd onder het voorzitterschap van Ton in 2013 op prachtige wijze gevierd. “De digitalisering naar ZIGGO was bestuurlijk een moeilijke stap voor de LOM. Op dit moment speelt de discussie over streekomroepen in Nederland. Dit traject loopt al vanaf 2010 dat momenteel in een besluitvormende fase terecht is gekomen.”
Belangrijkste is volgens Ton, dat de LOM in alle geledingen in Mill een groot draagvlak heeft; bij de burgers, de ondernemers en de politiek. Ton Ermers ziet terug op prachtige jaren bij de LOM. Hij zegt daarover: “Met mijn collega bestuursleden vormden we een geweldig team dat in nauwe relatie met de medewerkers prachtige resultaten heeft weten te behalen. Dat doe je samen!”.