Sinds zaterdag 14 mei is het centrum van Venray een onderneming rijker. Want aan het Schoutenstraatje is de Schettering te vinden.

“In deze ruimte is een kapsalon gevestigd maar ook een schoonheidssalon, pedicure en nagelstudio,” vertelt Mark Gerritsma. “Dit is onze vierde vestiging. We zijn namelijk ook in Mill, Boxmeer en Eindhoven te vinden. In juni openen we ook in Schaijk een vergelijkbare vestiging zoals hier in Venray. En als het zo doorgaat komen er nog wel meer bij.”

Mark Gerritsma (1991) was ooit de jongste ondernemer in Nederland. “Officieel mag je pas op je achttiende een bedrijf starten,” vertelt de in Mill geboren Gerritsma. “Ik was nog net geen zestien toen ik begon. Daarom heb ik toen toestemming moeten vragen aan de kantonrechter.” Het eerste bedrijf van Mark was een webshop. “Op internet zag ik een restpartij kleding staan en die heb ik gekocht. Ik dacht dat ik daar wel wat op kon verdienen en via de verkoop in de webshop is dat ook gelukt en verder gegroeid.” Die groei zette zich door in de vorm van een winkel aan in Mill, die hij onder de naam Schettering samen met zijn vriendin Mieke Relou opende in september 2011.

Zo’n anderhalf jaar geleden kwam er een vestiging bij in Boxmeer. “Daar was een mooie bedrijfsruimte beschikbaar en we konden zo onze diensten nog wat uitbreiden. Ondertussen is ook Ton van Raaij bij onze bedrijfsactiviteiten betrokken en met zijn drieën exploiteren we nu dus de vestigingen in Venray, Eindhoven en straks Schaijk.” Mark vertelt dat ze veel positieve reacties krijgen op dit concept waarbij de complete verzorging, van haar tot voeten wordt aangeboden.

“In Mill hebben we naast de activiteiten zoals hier in Venray ook kleding en in Boxmeer wat cadeauartikelen. Maar hier in Venray, in Eindhoven en straks ook in Schaijk houden we het bij de kapsalon, schoonheidssalon, pedicure en nagelstudio. Dit past in het concept zoals we dat voor ogen hebben en aansluit bij de wensen van de klanten.”

Meer weten over de diensten, producten en vestigingen van de Schettering?

Zie de diverse Facebookpagina’s of de site www.schettering.nl.