Sinds mijn laatste open brief ‘hartverwarmend en hoopgevend’ van afgelopen december is er weer veel gebeurd. Daarom wil ik jullie informeren over de huidige situatie.

Wat de titel al doet vermoeden hebben we het afgelopen half jaar weer in extremen geleefd. Destijds vertelde ik jullie dat ik middels een stamceltransplantatie de stamcellen van mijn vader had gekregen om de leukemie definitief te lijf te gaan. De eerste maanden liepen volgens het boekje en bouwde ik ook langzaam kracht en conditie op. De feestdagen heb ik in goede gesteldheid met familie door kunnen brengen. Op 12 januari heb ik mijn 36e verjaardag kunnen vieren wat als een hele mijlpaal voelde. Eind januari lukte het me zelfs om 10 km te wandelen wat een fantastisch gevoel gaf! Helaas kwam in deze voorspoed half februari een ommekeer...

Vanwege koorts en afstotingsverschijnselen in mijn lever werd ik wederom opgenomen in UKM Münster Duitsland. Ook stond er een tweede punctie gepland om te controleren of de leukemie nog steeds weg was. Helaas hebben we daar het slechte bericht gekregen dat de leukemie terug is. Dit was voor ons een grote tegenslag en de toekomst is daardoor weer onzeker. Ons eerste kindje verwachtten we in mei en dat leek op dat moment heel erg ver weg. Na 1,5 week in Münster te hebben gelegen was de situatie stabiel genoeg om naar huis te mogen. In die periode hebben we vooral geprobeerd de nieuwe situatie te accepteren en zo veel mogelijk te genieten van de tijd nu. Gelukkig verliep de zwangerschap van Anke voorspoedig. Ons aanstaande kindje trok zich nergens iets van aan en groeide gewoon door. Dat gaf ons ook veel energie! Ondertussen werd er nagedacht over een nieuw behandelplan voor mijn situatie. Ik bleef in die periode met mijn gezondheid kwakkelen met een opname halfweg maart in het Radboudumc in Nijmegen als gevolg. Deze opname werd door de arts als cruciaal omschreven. Het balletje rolde gelukkig de goede kant op en na een week mocht ik het ziekenhuis alweer verlaten. Ook kwam de geboorte van ons eerste kindje steeds dichterbij. Inmiddels ben ik gestart met een lichte chemokuur met weinig bijwerkingen. Deze kuur wordt maandelijks poliklinisch toegediend. Het doel van deze kuur is dat de leukemie stabiliseert en hopelijk weer terugdringt. Sinds het ontslag uit Nijmegen is de situatie stabiel en voel ik me energiek genoeg om samen met Anke, die inmiddels met verlof was, leuke dingen te ondernemen. We konden nu ‘rustig’ uitkijken naar de geboorte van ons kindje. Een spannende, maar vooral ook leuke periode!

In de 9 maanden van de zwangerschap hebben we regelmatig de angst gehad dat ik hier niet of in slechte gezondheid bij aanwezig zou zijn. Maar nu kan ik jullie vertellen dat we op 9 mei trotse ouders zijn geworden van een gezonde dochter met de naam Robin. Ons ultieme geluk! De bevalling is voorspoedig verlopen en met Anke gaat het ook goed. Ik ben trots op mijn meiden. Ikzelf ben van begin tot eind bij de bevalling geweest. Voor ons was dit een bijzondere en vooral ook intense ervaring. We genieten nu volop en zitten nog steeds op de spreekwoordelijke roze wolk. Hier willen we voorlopig ook nog niet van af. We blijven hopen op een lange en gelukkige toekomst met ons kersverse gezinnetje. Om dit te bezegelen stappen we op 15 juli nogmaals in het huwelijksbootje. Ditmaal trouwen we in Uden voor de kerk. Tevens zal tijdens deze viering Robin gedoopt worden. Weer iets ontzettend moois om naar uit te kijken.

Via deze weg wil ik ook iedereen bedanken voor de steun die we gekregen hebben het afgelopen halfjaar. Daarnaast wil ik iedereen bedanken voor alle fijne berichten die we gekregen hebben naar aanleiding van de vorige open brief ‘hartverwarmend en hoopgevend’. Ook zijn er nog veel mensen die zich nu nog steeds inzetten voor stichting Matchis (www.matchis.nl) om geld op te halen en nieuwe stamceldonoren te werven. Onder andere feestorkest Toeternietoe uit Mill door een gedeelte van de opbrengst van het parkfeest af te staan aan stichting Matchis. Tijdens de 100e 4-daagse zijn er wandelaars die voor stichting Matchis lopen. Mocht je hier meer info over willen hebben, klik dan op de volgende link voor de mogelijkheden: www.devierdaagsesponsorloop.nl/goeddoel/matchis-voorheen-stamceldonorbank-nijmegen. Indien je loopt voor stichting Matchis, dan kun je ook gebruik maken van vele faciliteiten. Alle inzet wordt in ieder geval zeer op prijs gesteld!

Ik ga weer genieten van mijn meiden! Hopelijk gaat deze brief weer veelvuldig rond op het wereldwijde web, zodat mijn dank bij iedereen terecht komt. 

Met vriendelijke groet,
Dennis Verweijen