Diagnostisch Centrum DiaSana BV aan de Hoogveldseweg 1 in Mill is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de MRI/Röntgen-diagnostiekbranche.

Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf met een zeer sterke positionering. ‘DiaSana weet zijn diepgaande vakkennis uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Al tien jaar is Diagnostisch Centrum DiaSana BV de aanbieder van MRI- en röntgenonderzoeken in Nederland. Met service, kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel richt het zich op samenwerking van aanbieders van zorg, zoals ziekenhuizen, specialisten, radiologen, zelfstandige behandelcentra, huisartsen, bedrijfsartsen en sportartsen. Vergeleken bij een reguliere zorgaanbieder is het een relatief kleine, gespecialiseerde organisatie die als doel heeft een bijdrage te leveren aan een effectievere en efficiëntere zorgsector. De onderneming wil passende zorg bieden aan iedereen. Door middel van de open MRI-scan wordt dit mogelijk gemaakt voor claustrofobische en zwaarlijvige patiënten. Daarnaast is DiaSana uit op het verkorten van de wachtlijsten en wil ze topkwaliteit leveren in onderzoek en analyses. DiaSana (2005) is gevestigd in ^Mill en telt 15 medewerkers.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Diagnostisch Centrum DiaSana BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij DiaSana, want men is continu bezig zijn diensten en producten te verbeteren en optimaal te laten aansluiten op de wensen van de klant.

Klantgericht

De jury prijst vooral de grote mate van klantgerichtheid. DiaSana kan – en dat is in feite zijn kernactiviteit – MRI-onderzoek bieden voor patiënten met claustrofobie en obesitas. ‘Uniek is DiaSana zeker en dat komt mede door de open MRI-scan’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Dit is een scan met open zijkanten, die de patiënt meer ruimte biedt. Dit is een uitkomst voor claustrofobische en zwaarlijvige mensen. Daarnaast worden zij intensief begeleid. Tijdens het onderzoek mag er een begeleider mee en op de muur worden ontspannende beelden geprojecteerd. Allemaal voorzieningen om het de patiënt zo prettig mogelijk te maken, maar die in reguliere ziekenhuizen ontbreken. Niet voor niets maken ruim zeventig ziekenhuizen gebruik van de diensten van DiaSana.’

Een korte wachttijd is typerend voor DiaSana. In tegenstelling tot ziekenhuizen en andere diagnostisch centra, kunnen patiënten vaak al binnen één week terecht voor een onderzoek. De radiologen van DiaSana geven ook zeer uitvoerig verslag aan de medici van het opdrachtgevende ziekenhuis. De instelling beschikt sinds 2013 over het ZKN-keurmerk. Het keurmerk staat garant voor de strengste kwaliteitsnormen en een optimale behandeling.

‘DiaSana is qua dienstenpakket uniek in Nederland. Het draagt bij aan de kwaliteit van de zorg én aan de gewenste kostenverlaging. Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een topper. De terechte branchewinnaar!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.diasana.nl.