Corné Kremers (1965) uit Mill mag zich sinds zondag 29 mei jl. Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Burgemeester Walraven van de gemeente Mill en Sint Hubert speldde hem de versierselen op tijdens de start van de vierde editie van het Brabants Oerparcours.

Corné zou tijdens de start van het zogeheten Brabants Oerparcours een woordje houden bij de overdracht van Oerparcours naar een andere stichting, maar werd daar verrast door aanwezigheid van het college van B&W, familie en vrienden. Het Oerparcours werd georganiseerd door onder andere Stichting Activiteiten Mill, één van de organisaties waar Corné al jaren vrijwilligerswerk voor verricht.

Verdiensten

Sinds 2004 is Corné voorzitter en medeoprichter van Stichting Activiteiten Mill, een organisatie die de leefbaarheid van de gemeente Mill en Sint Hubert wil behouden en verbeteren. Hier is hij initiatiefnemer van verschillende gratis toegankelijke evenementen, waar hij tevens de PR voor verzorgt. De Nieuwjaarsduik, Beweegtuin Mill, Vakantiejaarmarkt, Winterbeleving, Glazen Huis Mill, benefietavond Stamceldonorbank, Culinair Mill en dus ook het Brabants Oerparcours zijn hier een aantal voorbeelden van.

Daarnaast was Corné bij Stichting Carnaval Mill lid van het algemeen bestuur, betrokken bij diverse commissies en ruim 19 jaar lang verantwoordelijk voor de PR. Met vriend Johnny de Man doet hij al 35 jaar mee aan de Millse pronkzittingen als duo Jut en Jul. In deze hoedanigheid zetten zij jaarlijks een Millenaar van het Jaar in het zonnetje. 

Van 1988 tot 1994, van 2008 tot 2011 en van 2012 tot 2014 maakte Corné bij de Lokale Omroep Mill iedere zondagmiddag een radioprogramma dat door veel Millenaren werd beluisterd: MossTime. Hij speelde een letterspel met luisteraars en schonk aandacht aan diverse activiteiten in de gemeente. Daarnaast produceerde Corné voor de LOM radiocommercials, sprak hij voice-overs in en zette hij zich in als radio- en televisiepresentator en interviewer. Waar nodig adviseert hij onder andere bij vraagstukken rond PR.