V.l.n.r. Sverre Verbeeten, Mim Gerritsma, Frans, Gabriëlle, Lind Duijnstee in bocht 14 voor de vlag van AgriContent; het bedrijf van Monique van Loon, vrijwilliger PR Commissie BIG Challenge.

Frans en Linde Duijnstee, Sverre Verbeeten en Mim Gerritsma en Gabriëlle Duijnstee uit Nijmegen liepen op woensdag 1 juni de Alpe d’HuZus. De Zus is zoals de naam al zegt het zusje van de Alpe d’HuZes. De dag voor de Alpe d’HuZes beklimmen deelnemers eenmaal de Alpe d’Huez.

Frans Duijnstee: “Al ruim een half jaar geleden zijn we begonnen om geld in te zamelen voor Alpe d'HuZes, samen de strijd aangaan tegen kanker. Dankzij de betrokkenheid en geweldige inzet van heel veel mensen uit Mill en St. Hubert, vrienden en kennissen hebben we met z'n vijven bijna 5.000 euro kunnen inzamelen. Dat is ruim meer dan ons doel van 3.333 euro!

Maandag 30 mei zijn we in Alpe d'Huez aangekomen. Daar hebben we ons aangesloten bij de BIG Challenge-familie, een grote groep deelnemers die georganiseerd wordt door de agrarische sector. Met alle BIG Challenge deelnemers hebben we eerst een motivatiebijeenkomst gehad. Daarin werd stil gestaan bij waar we dit alles voor doen. Op een beschut alpenweitje zaten bij elkaar te luisteren naar de verhalen van mensen die strijden tegen hun kanker. Ook hebben we samen stil gestaan bij de dierbaren die we verloren hebben aan kanker.
Dat alles geeft voldoende motivatie om samen ten strijde te trekken tegen kanker. Heel symbolisch doen we dat door, ieder op zijn eigen manier, een berg te bedwingen. De Alpe d'Huez. Wij hebben op woensdag de berg te voet beklommen. De tocht naar boven is veel meer dan een sportief evenement. Iedere deelnemer neemt zijn eigen verhaal mee naar boven. Een verhaal van strijd, angst, ongeloof, nog meer strijd, opoffering, genezing en ook dood. Dat maakt dat de voltooiing van de beklimming voor de meesten een emotionele belevenis. En wat is het dan mooi dat we op deze manier in totaal zeker 11 miljoen euro bij elkaar hebben gebracht voor het zo noodzakelijke onderzoek naar de bestrijding van kanker!”