De Beweegtuin in Mill kreeg in 2014 een bijdrage uit het Leefbaarheidsbudget voor plaatsing van extra toestellen in de Groespeel.

De gemeente Mill en Sint Hubert heeft net als in 2014, ook in 2016 opnieuw een leefbaarheidsbudget beschikbaar gesteld. Ditmaal bedoeld om goede leefbaarheidsideeën op het gebied van samenleven, samen zorgen en samen zijn te stimuleren.

Er zijn 14 aanvragen ingediend voor het Leefbaarheidsbudget 2016. Daarvan zijn 3 aanvragen voor de plaatsing van borden in verband met Buurtpreventie Whatsapp-groepen die vanuit wegbeheer (komborden) worden opgepakt. Daarnaast voldeden er 4 plannen niet aan de gestelde criteria. Uiteindelijk krijgen er 7 ideeën een bijdrage uit het Leefbaarheidsbudget voor totaal 23.000,- euro. Er was 70.000,- euro beschikbaar, het college gaat bekijken wat met dit restbedrag gaat gebeuren. Later deze maand wordt bekend welk bedrag elk individueel initiatief krijgt.

De 7 gehonoreerde initiatieven zijn: 

  • Hobby Reparatie Centrum
    In september 2014 is het Senioren Hobby Centrum op verzoek van diverse inwoners gestart met een initiatiefgroep om te komen tot een soort Repaircafé, een fenomeen dat op diverse plekken in Nederland van de grond is gekomen. Met een groep van vrijwilligers is in 2015 proef gedraaid (pilotjaar). Na ruim een jaar is nu gebleken dat er ruime belangstelling voor bestaat. Wat echter wordt gemist is goed gereedschap om aan de vraag te kunnen voldoen. 
  • Werkgroep Ontmoetingsruimte Wilbertoord
    Vanuit de Dorpsvisie Wilbertoord gaat een groep lokale vrijwilligers zich richten op de realisatie van een laagdrempelige ontmoetingsruimte (huiskamer) als mogelijke basis voor een zorgcoöperatie. Een werkgroep gaat zich in overleg met de gemeente allereerst oriënteren op een locatie. 
  • Aanleg van een struinpad in Wilbertoord
    Vanuit het project Ruimte & Verkeer van de Dorpsvisie Wilbertoord gaat een groep lokale vrijwilligers een verkeersveilige en natuurvriendelijke verbinding tot stand brengen tussen de dorpskern van Wilbertoord en het natuurgebied de Molenheide, het recreatieve uitloopgebied van Wilbertoord. Met toestemming van Natuurmonumenten wordt daartoe met eigen kracht een recreatief struinpad (inclusief een wandelbrugovergang) aangelegd. 
  • Kinderboerderij (Wijkraad Mill-West)
    De Wijkraad Mill-West gaat de haalbaarheid onderzoeken van een kinderboerderij in de nabijheid van het Peelkanaal in Mill. Een kinderboerderij voor jong en oud, voor valide en minder valide mensen. Een ontmoetingsplek die past in de landelijke uitstraling van Mill, waar educatie, ontspanning, zorg en vermaak hand in hand gaan. 
  • Gebruiksklaar maken en in gebruik houden van een DUO-scootmobiel voor de Meihorst
    Een groep vrijwilligers verenigd als ‘Vrienden van Aldenhorst’ gaat haar vrije tijd inzetten om een duo-scootmobiel in bedrijf te krijgen en te houden voor bewoners van Meihorst. Daardoor kunnen bewoners even weg van de vaste huiskamer en een bezoekje brengen aan de vroegere buurt of familie.
  • Ongemotoriseerde carnavalsoptocht Mill
    Stichting Carnaval Mill (SCM) gaat op termijn over naar een ongemotoriseerde carnavalsoptocht. Om de jeugd te ondersteunen in het (gaan) bouwen van ongemotoriseerde wagens wil SCM workshops opzetten waarbij ook jeugd uit de andere kerkdorpen welkom is. SCM wil via het netwerk van Techno Promo Cuijk het bedrijfsleven in het Land van Cuijk enthousiasmeren om de jeugd te leren omgaan met gereedschappen en techniek. Ook het Senioren Hobbycentrum wil men erbij betrekken zodat jongeren als het ware zich via hun opa kunnen bekwamen in allerlei technische vaardigheden. 
  • Hulpdienst Wilbertoord
    Vanuit de Dorpsvisie Wilbertoord gaat een groep lokale vrijwilligers een Hulpdienst Wilbertoord starten, zodat ouderen en hulpbehoevenden zo lang mogelijk in Wilbertoord kunnen blijven wonen door met vrijwilligers hulp aan huis (klusjes) te bieden. Insteek is de Hulpdienst kleinschalig en laagdrempelig te houden.