Sylvia Albers v.d. Elzen uit Mill en haar zus Lucy Kerkhof v.d. Elzen uit Zeeland runnen deze maand alweer 10 jaar Zorgboerderij de Horst in Mill.

Dit jubileum laten zij niet stilletjes voorbij gaan. Zo is er een feestweek voor hun gasten. Speciaal voor alle belangstellenden is er als afsluiting van deze feestweek een open dag op zaterdag 25 juni.

Begin

“Op 22 juni is het precies 10 jaar geleden dat we de deuren van de Zorgboerderij voor het eerst opende,” vertelt Sylvia. “De eerste gasten werden toen nog ontvangen in de aanbouw van ons woonhuis. We zijn gestart met 2 gasten en waren 2 dagen in de week open.” Maar al snel kwamen er steeds meer gasten naar Mill en was Zorgboerderij de Horst 5 dagen per week open. “Het werd zelfs zo druk dat de aanbouw hiervoor te klein werd. In november 2010 zijn we verhuisd naar een nieuw gebouw dat geheel voldoet aan de wensen van onze gasten. In al die jaren is er veel aangepast om ervoor te zorgen dat er voor iedereen passende dagbesteding kan worden aangeboden.” Sylvia vertelt dat Brabantzorg van begin af aan betrokken was bij Zorgboerderij de Horst. “Dat was voor ons erg belangrijk, we hebben niet alleen een intensieve, maar vooral ook een prettige samenwerking met Brabantzorg.”

Groei

Nu, 10 jaar na de opening, is Zorgboerderij de Horst nog steeds een bloeiend bedrijf en een unieke combinatie van landbouw en zorg, waar al vele gasten een passende dagbesteding hebben gevonden. Lucy: “Op dit moment ontvangen we dagelijks tussen de 15 en 20 gasten. Zij genieten hier erg van de natuur, de rust, de ruimte en alle activiteiten die worden aangeboden.”

Vrijwilligers

Door de jaren heen heeft Zorgboerderij de Horst aan de Krommedijk in Mill ook een grote groep vrijwilligers gekregen. Sylvia: “Deze vrijwilligers zijn elke week actief op de Horst. Mede door het enthousiasme van deze vrijwilligers en van ons hele team is de Horst een plek waar de gasten graag komen.” 

Feestweek

Om het 10 jarig bestaan te vieren is er een feestweek georganiseerd. “Op 22 juni zal daar om 10 uur de officiële opening van zijn. In deze week hebben we allerlei activiteiten georganiseerd voor onze gasten. Zo zal er een roofvogelshow gegeven worden door het Muithuis uit Langenboom, zijn er muziekmiddagen, een Brabantse koffietafel en een pannenkoekenbuffet.” 

Open dag

De feestweek wordt op zaterdag 25 juni afgesloten met een open dag. Iedereen is op deze dag welkom om van 11.00 tot 16.00 een kijkje te komen nemen op Zorgboerderij de Horst, Krommedijk 24 in Mill.

Bel voor meer informatie met 0485 - 47 13 10 of zie www.zorgboerderijdehorst.nl.