Half mei is begonnen met de inrichting van de openbare ruimte op het Marktplein in Mill. Om de overlast te beperken wordt de verbouwing van het plein in fases uitgevoerd.

Vorige week is fase 1 afgerond en is een deel van het Marktplein aan de kant van het Kruidvat weer toegankelijk. Hier is parkeerruimte voor zo’n 40 auto’s.

Volgende fase

Nu wordt begonnen met de volgende fase, waarbij het resterende deel van het huidige Marktplein zal worden aangepakt. Als alles volgens planning verloopt, is dit deel voor de doortocht van de Nijmeegse Vierdaagse gereed, ook een deel van de Burgemeester Verstraatenlaan zal dan al zijn opgeknapt. Als de werkzaamheden aan het in aanbouw zijnde pand aan de Markt zijn afgerond, zal ook daar het straatwerk worden aangepakt. Naar verwachting zal dit rond de Millse kermis worden afgerond. Uiteindelijk zal het Marktplein aan zo’n 140 auto’s parkeerruimte bieden.

Bereikbaarheid winkels

De overlast zal zoveel als mogelijk beperkt worden zodat winkels goed bereikbaar blijven. Aan de Julianastraat zijn ook een 40-tal parkeerplaatsen in een blauwe zone gerealiseerd, zodat bijvoorbeeld Albert Heijn v.d. Ven ook goed bereikbaar blijft. 

Informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden en de planning ervan kunt u terecht op de website van Infrascoop die het werk uitvoeren via: www.infrascoop.nl.