Met gebak, koffie en een extra drankje vierde De Huiskamer op dinsdag 7 juni haar eenjarig bestaan in Wijkaccommodatie De Wester in Mill. Door een werkgroep onder verantwoordelijkheid van de Wijkraad Mill-West is De Huiskamer opgezet. En er is vanaf de start tot op heden nog steeds toenemende belangstelling voor de dagopvang.

Tijdens het bezoek aan De Huiskamer gaat het vooral om het gezellig samen zijn, het doen van activiteiten zoals knutselen, wandelen, muziekactiviteiten, bewegingsspelletjes, maar ook geheugentraining, het lezen van de krant en praten over wat je deze dag bezig houd. In de gezellige centrale ruimte van De Wester wordt er gezamenlijk geluncht. Het even de deur uit zijn is voor veel gasten belangrijk, maar De Huiskamer is er ook ter ontlasting van eventuele mantelzorgers.

De Huiskamer draait louter op vrijwilligers en zonder dit team en de samenwerking met De Wester zou De Huiskamer niet zijn wat het nu is: Een geweldige plek om samen te komen! 

Zoals het er nu naar uitziet heeft deze opzet toekomst en wordt er al gedacht aan uitbreiding en/of samenwerking met Sociom die professionele dagbesteding in onze gemeente organiseert. 

Wilt u meer weten over De Huiskamer kijk dan op: www.wijkraadmillwest.nl/de_huiskamer.