Terwijl er aan de Schoolstraat 20 in Mill nog hard gewerkt wordt, staan de data voor het openingsweekend vast. Vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli kan tijdens de open dagen iedereen kennis maken met de producten van Chris van Hout Meubels en Interieurwerk.

Eigen zaak

In 2010 besloot de in Mill geboren en getogen Chris van Hout (36 jaar) een eigen zaak te beginnen op het gebied van meubel- en interieurwerk. “Timmerbedrijf Bisschops hier op het industrieterrein in Mill bood me de mogelijkheid gebruik te maken van zijn werkplaats en machines door middel van een huurcontract. Alle 2 zijn we actief met hout, maar wel in verschillende richtingen. We zijn dus geen concurrent van elkaar. Op deze manier kon ik een klantenkring opbouwen en doen wat ik het liefste doe, werken met mijn handen en mooie maatwerk producten van hout maken.” Die maatwerk producten variëren van exclusieve trappen tot badkamermeubels en van keukens tot (tuin)tafels en kasten. Chris: “Maar de bedoeling was altijd al om ook een soort showroom of winkel te hebben waar mensen kunnen zien wat er zoal mogelijk is. We zijn nu gegroeid tot een goedlopend bedrijf, maar dit was nooit gelukt zonder de hulp van mijn vader, mijn vrouw en een aantal goede vrienden en familieleden die mij altijd helpen.”

Nieuw pand

Het idee van een showroom liet Chris echter niet los. “Op een gegeven moment viel mijn oog op het pand aan de Schoolstraat 20, waar vroeger de Cash en Carry zat. Het werd gebruikt voor opslag en de eigenaar had er wat plannen mee rond woningbouw. Dat bleek echter niet mogelijk en toen kreeg ik het aanbod om het te kopen.” Ook de woning is door Chris en Marga aangekocht. “Nu richten we ons eerst op de showroom en werkplaats. De woning verbouwen komt daarna.”

Woonwinkel

De showroom is zo’n 150 vierkante meter groot, de werkplaats meet zo’n 200 vierkante meter en ook is er een opslagruimte van nog eens 200 vierkante meter. “We kunnen in de showroom nog een verdieping maken als dat straks nodig blijkt te zijn. Maar voorlopig is dit groot genoeg.” 

Collectie

In de showroom zijn vanaf de opening producten van Chris zelf en 4 series meubels te vinden, “Deze series bestaan uit tafels, stoelen, Tv meubels, vitrinekasten en dressoirs. Het betreft 3 series van massief eiken en 1 serie van semi massief eiken. Dit laatste om ook voor de starters kwalitatieve en mooie meubels aan te kunnen bieden.” Deze meubels worden door Chris ingekocht. “Ik heb gezocht naar een producent die kwaliteit kan leveren. Ik sta volledig achter de kwaliteit van producten die ik zelf maak en dat moest ook bij de meubels die ik zo inkoop. En dat is gelukt.” Uiteraard blijft Chris ook het bekende maatwerk leveren.

Openingsweekend

Iedereen is van harte welkom tijdens het openingsweekend. Voor de kinderen staat er een springkussen zodat zij zich kunnen vermaken en de volwassenen kunnen rustig onder het genot van een hapje en een drankje kennis maken met de producten en diensten van Chris van Hout Meubel en Interieurwerk aan de Schoolstraat 20 in Mill.

  • Vrijdag 1 juli 18.00 uur - 21.00 uur
  • Zaterdag 2 juli 10.00 uur - 15.00 uur
  • Zondag 3 juli 10.00 uur - 15.00 uur 

Kijk voor meer informatie ook op www.chrisvanhout.nl.