Als mensen de pensioengerechtigde leeftijd bereiken raken ze vaak van de een op de andere dag werkeloos. In het begin voelt dat aan als vakantie, maar na verloop van tijd zakken veel mensen in, staan later op, kijken meer tv, doen alles langzaam aan, maar dat is niet echt gezond. Actieve senioren-medioren hebben een voorsprong op hun leeftijd groep die hun gemak ervan nemen.

Natuurlijk heeft elke pensioengerechtigde het recht om het wat kalmer aan te doen, maar bewegen – actief blijven is nodig. Het hoeft niet allemaal meer in het tempo van onze gejaagde maatschappij. Zelf het huishouden en de tuin verzorgen, de boodschappen doen, fietsen, wat sporten en wandelen is echter verstandig en het is goed om dat te blijven doen.

Actieve ouderen zijn vaak mensen met veel interesses, en blijven daardoor langer mobiel. Senioren die actief meedoen in de maatschappij laten zich niet makkelijk aan de kant zetten. Wie pensioen ontvangt en niet meer dagelijks naar het werk hoeft te gaan, doet er goed aan om al van tevoren te bedenken hoe de dagen daarna ingevuld kunnen worden.

Voor mensen met een paar hobby’s is dat meestal geen probleem. Die krijgen hun tijd gemakkelijk vol en vragen zich na verloop van tijd zelfs af, waar ze vroeger de tijd vandaan haalden om te gaan werken. Dat is natuurlijk gunstig. Die mensen zullen minder snel ziek worden dan mensen die achter de geraniums gaan zitten of hele dagen tv kijken.

Wilt u ook actief blijven, langer mobiel blijven? Met mensen in contract blijven? Dit is nu mogelijk bij het Senioren Hobby Centrum - Mill.
Vanaf maandag 5 september gaan we weer starten. 275 deelnemers uit o.a. Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord en 18 andere regio plaatsen gaan er voor. U ook? Keuze uit meer dan 20 hobby mogelijkheden. Is een groep vol, dan wordt u op de wachtlijst gezet en nemen we contact met u op als er plaats is.

Voor meer informatie even Frans bellen of mailen:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.seniorenhobbycentrum.nl of 0485 - 47 10 79.