Op Koningsdag 2016 kregen Danjel en Robin Cornelissen, Devin Bisschops en Job de Klein door Burgemeester Walraven een jeugdlintje uitgereikt voor hun doortastende optreden bij een woningbrand aan de Leeuwerikstraat in Mill.

Brandweer Mill was snel ter plaatse en de schade bleef relatief beperkt. Als blijk van waardering kregen Daniel, Robin, Devin en Job naast het jeugdlintje ook een uitnodiging van Brandweer Mill om een brandweeroefening bij te wonen.

Afgelopen donderdagavond 7 juli was het zover en werden de kinderen met hun ouders op de brandweerkazerne verwacht. Na een kort welkomstwoord werd iedereen verrast: Daniel, Robin, Devin en Job mochten zich aankleden als brandweerman en -vrouw, in de brandweerwagen stappen en een echte brand gaan blussen. Hierbij kregen ze aanwijzingen van de echte brandweermannen. Snelheid was geboden maar al snel bleek dat de jeugdige brandweerlieden over talent beschikten en was het vuur onder controle. De slangen gingen terug op het voertuig, de watertank van de brandweerwagen werd weer gevuld en iedereen keerde terug naar de brandweerkazerne. Met een drankje erbij werd daar de inzet geëvalueerd en er volgde nog een korte rondleiding op de brandweerkazerne.

Het was een leuke en spannende maar ook leerzame avond.