Kinderen in achttien gemeenten in Noordoost-Brabant (ook uit de gemeente Mill en Sint Hubert) strijden om de titel Keukenbazen 2016. Na de zomervakantie worden kinderen tussen 10 en 12 jaar in achttien gemeenten in Noordoost-Brabant uitgedaagd om mee te doen aan de Keukenbazen Battle 2016.

De voorbereidingen voor de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen zijn in volle gang. Keukenbazen is een initiatief van AgriFood Capital en onderdeel van Dutch Agri Food Week. Topchefs uit de regio vormen de jury.

Vorig jaar was het een doorslaand succes: AgriFood Capital’s Keukenbazen Battle, de leukste en spannendste kookwedstrijd voor 10- tot 12-jarigen in de regio Noordoost-Brabant. Reden genoeg om groots uit te pakken met de tweede editie!

Koken met producten uit de buurt 

In 2015 deden meer dan 150 kinderen mee en ging het team uit Cuijk er na een spannende strijd met de hoofdprijs vandoor. Dit jaar is de concurrentie fel: er nemen kinderen uit maar liefst achttien gemeentes deel. Hun opdracht: ‘Maak een menu met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt’.

Deelnemers gaan in teams van twee, drie of vier kinderen de strijd aan; per gemeente gaat er na een strenge maar rechtvaardige jurering één team door naar de finale: de ‘Mega Life KookBattle’, op zaterdag 15 oktober bij het Koning Willem I College, locatie Vlijmenseweg, in ‘s-Hertogenbosch.

Topkoks jureren 

In elke gemeente jureert een topkok de ingezonden menu’s. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale. In de gemeente Mill en Sint Hubert ligt deze taak bij Jeroen van den Heuvel van ROC de Leijgraaf.

Samen met gemeenten en partners 

Voor de Keukenbazen Battle trekt AgriFood Capital samen op met de achttien deelnemende gemeenten. Zij zijn een belangrijke partner voor het slagen van deze wedstrijd. De burgemeesters zijn ambassadeur van Keukenbazen en de burgemeester van de winnende gemeente mag zich een jaar lang ‘Smaakburgemeester van Nederland’ noemen.