Marcel Peters

Iedereen neemt wel eens wat teveel hooi op zijn vork, op zich is daar helemaal niets mis mee. Als dit er geleidelijk insluipt en een langere periode duurt kan dit wel een probleem gaan vormen en kan men hier last van krijgen.

Het lichaam gaat dan protesteren en geeft dan aan, bijvoorbeeld door nekklachten, dat je teveel op je nek genomen hebt en wat gas terug dient te nemen. Vaak wordt dit niet goed herkend en erkend door mensen. Ook wordt er door hulpverleners puur medisch technisch gekeken, waardoor er chronische klachten ontstaan die vaak lastig te behandelen zijn.

Een psychosomatisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in de relatie tussen lichaam en geest en kan u inzicht tips en oefeningen geven om de klachten die u heeft (bv vermoeidheid, opgebrand gevoel, niet lekker in je vel zitten, buikklachten, hormonale klachten e.d.) in een ander perspectief te plaatsen. In plaats van de klachten te zien als hinderlijke verschijnselen die weggedrukt moeten worden leert u hoe u met de klachten om kunt gaan, wat er achter zit, zodat ze niet meer nodig zijn en verdwijnen, in plaats van hardnekkig aanwezig te zijn.

Een psychosomatische fysiotherapeut werkt met stressmanagement technieken, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, biofeedback (apps en computerprogramma’s die reageren op het lichaam) en neemt de tijd om u klachten serieus te nemen!

Wilt u hier meer over weten of wilt u een afspraak maken. Neem dan contact op met Marcel Peters (0485 - 45 11 07) of kijk op www.fysiotherapiemill.nl.