In de zomer staan veel activiteiten op een laag pitje. Dan wordt het stil als je een klein sociaal netwerk hebt. De leden van de Sociale Kernteams van Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert vragen deze zomer aandacht voor ‘zomereenzaamheid’.

In Mill en Cuijk kregen bezoekers van de markt een speciale ansichtkaart waarmee zij iemand kunnen uitnodigen om af te spreken of samen iets leuks te ondernemen. Wilt u ook iemand uitnodigen voor een bezoekje of een activiteit samen? Via www.samentegeneenzaamheid.nl kunt een speciale e-card hiervoor versturen.

Voor velen is de zomervakantie een periode om naar uit te kijken, lekker met het gezin of vrienden op vakantie. Maar anderen zien er als een berg tegenop. Want juist in de zomer, als activiteiten en vrijwilligerswerk vaak stil liggen en veel mensen op vakantie zijn, is het risico op eenzaamheid bij mensen met weinig contacten groter.

Aanpakker van eenzaamheid

Door mee te doen met de actie tegen zomereenzaamheid, roepen de Sociale Kernteams van Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert mensen op om van toeschouwer van eenzaamheid, aanpakker van eenzaamheid te worden. Dat kan door in de zomer iets leuks te ondernemen met iemand die zich in die periode eenzaam voelt. Door af te spreken om bij te praten of op bezoek te gaan. 

De Sociale Kernteams van de drie gemeenten verbinden het aanbod van ondersteuning en zorg met elkaar. Samen wordt gekeken wat nodig is en wie wat kan doen. Samen met u!

De Sociale Kernteams zijn te bereiken via het Wmo-loket via telefoonnummer: 0485 - 39 67 83 (elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur).

Meer dan een miljoen Nederlanders eenzaam

De actie ‘Wie nodig jij uit?’ is een initiatief van Coalitie Erbij, het nationale samenwerkingsverband tegen eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot en leidt tot gezondheidsrisico’s en een tekortschietend gevoel van welbevinden en geluk. Eenzaamheid is van alle leeftijden, komt in alle lagen van de samenleving voor en kan levens ontwrichten. Daarom moeten we ons inzetten tegen eenzaamheid. Omdat elk mens telt bij wie eenzaamheid wordt voorkomen of wordt verminderd! Lees meer op www.samentegeneenzaamheid.nl.