Jo Willems

Brouwerij de Blauwe Knoop uit Mill komt regelmatig met een eigen nieuw biertje. De bieren die de heren brouwen hebben namen van markante inwoners zoals Dubbele Dorus, Damen Quadrupel, Bennie Blond, Weren Special, Stoute Millenaar en De Moss Tripel.

Hun nieuwste bier heeft de naam Witte Willems gekregen. Het is vernoemd naar de goedlachse surrealist Jo Willems uit Mill.

Jo Willems

De in Mill wonende kunstschilder Jo Willems is in 1954 geboren in Langenboom. Op 16 jarige leeftijd is hij naar de Schildersschool in Boxtel gegaan, waar hij zijn interesse ontdekte voor kleuren en zijn passie voor tekenen en schilderen. In zijn vrije tijd begon Jo met het maken van schilderijen met beelden die in hem opkwamen. Om zijn technische kennis te verbreden is hij eerst naar de Vrije Academie gegaan en daarna op grond van kunnen en motivatie toegelaten op de Kunstacademie in Arnhem. Toch is hij autodidact te noemen; na twee jaar besloot Jo namelijk om te stoppen met de opleiding omdat hij het gevoel had dat men hem wilde abstraheren. Jo had al een heel eigen stijl van schilderen en wilde daar ook bij blijven, geïnspireerd door o.a. Dali, Magritte en Willink.

De Witte Willems

Dit witbier of tarwebier is bier van hoge gisting dat niet alleen met gerstemout maar ook met tarwemout en haver wordt gebrouwen. Het bier is ongefilterd en daardoor troebel. Dit bier heeft een alcoholpercentage van 4,8%. Tijdens het brouwen van dit witbier is gebruik gemaakt van kruiden, met name koriander en schillen van citrusvruchten, waardoor het bier een frisse citrusachtige smaak krijgt.

Meer weten over deze brouwers en hun bieren?

Zie:
Website: www.deblauweknoop.com
Facebook: Brouwerij De Blauwe Knoop